Kahramanmaraş Doğu Akdeniz Engelliler Spor Kulübü Ampute Takımı, iftar yemeğinde basınla bir araya geldi.

Kulüp başkanı Mehmet Akif Yeter, yönetim kurulu üyeleri, ampute futbolcular, gazeteciler ve gönüllü bazı spor adamları dün akşam iftarı Batıpark Spor Kompleksi Futbol Sahasında birlikte açtılar. Yönetim kurulu basınla tanışma toplantısında yemeğin ardından Kur'an Tilaveti yapılarak birlikte dua edildi.

Kahramanmaraş'ta bir ilk olan bu oluşum dikkat çekti. Kulüp başkanı Mehmet Akif Yeter, sporun engelsizler kadar engelliler tarafından da ilgi gördüğünü belirterek, ''Kahramannaraş'ta bir ilk olan ampute futbol takımı büyük ilgi görüyor. Büyükşehir Belediyemiz, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz, kamu kuruluşları ve özel firmalar da oluşuma destek veriyor'' diyerek, şunları söyledi:

''Ben aynı zamanda ortapedi sektöründeyim. Yönetim kurulumuz Mehmet Akif Yeter, Muhsin Köse, Hüseyin Eralp, Vedat Dişbudak, Beyhan Yeter, Abdurrahim Dokumacı’dan oluşuyor. Takımımızın antrenörlüğünü Hüseyin Eralp yürütüyor. Şu anda 11 ampute futbolcumuz bulunuyor. 3 de transfer yapacağız. Sporcu sayımız her geçen gün artıyor. Yeni sezonda Türkiye Ulusal 2. Ligi'nde mücadele edeceğiz.

Kahramanmaraş Doğu Akdeniz Engelliler Spor Kulübü Ampute Futbol Takımı ile Kahramanmaraş’ta bir ilk olarak başladık. Bu yıl inşallah sezona başlayacağız, 2019-2020 sezonunda… Bu benim işim, ortez-protez yapıyorum medikal sektöründe olduğumu için bu arkadaşlara iç içeyim. Amacımız bu insanlara engelsiz spor yaptırabilmektir. İnşallah bunu da başarmış durumdayız, yakında sezonda göreceğiz bunları…”

Editör: TE Bilisim