Kahramanmaraş Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu'nda (ASKF) başkanlığa Ekrem Karaoğlan seçildi.

Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde bugün pandemi kurallarına uygun gerçekleştirilen ASKF 16.  olağan Genel Kurulunda mevcut başkan Ergün Önal aday olmazken, mevcut yönetim kurulunda da görev yapan ve kamuoyunun Ekrem Spor olarak tanıdığı Ekrem Karaoğlan tek aday olarak seçime girdi. Aday olacağı belirtilen ve divana liste veren Eftal Karaçalı'nın listesini geri çekmesi ile tek aday olan Karaoğlan 187 delegeden kongreye katılan 145 delegenin 141'nin oyunu alarak Kahramanmaraş ASKF'ye 1986'dan bu yana merhum Necati Sarıgül, Mehmet Bağrıacık ve Ergun Önal'ın ardından 4'üncü başkan oldu.

Genel kurul, kentin yeni sosyal medya TV kanalı olan Tivi 46'dan canlı olarak yayınlandı.

 “BURADA BİR SEÇİM OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUZ”

Bu arada ASKF Başkan Adayı Eftal Karaçalı da şunları söyledi:

“2019 yılında bir seçime gittik burada az oyla kaybettik ve başkanımızın elini öptük. Gerekli saygı sevgi çerçevesinde seçimi icra ettik. Akabinde yaklaşık 1,5 yıldan beri de yine aynı şekilde tüm spor kamuoyu ile sürekli aynı şekilde irtibatı sağladık ve aynı sayı sevgi çerçevesinde biz bugüne kadar geldi. Nitekim geçen yıl olması gereken seçim pandemiden dolayı maalesef olmadı. Şu anda oy çoğunluğu ile kabul edilen tüzüğü geçen sene oylattığımızda herkes bize kızdı. 

Herkes kapıdan gelen başkan mı olsun? Bu tüzük böyle diyenler şimdi oylamada el kaldırdılar. Biz tüzüğü bu şekilde değiştirelim diye 2 yıl önce söylemiştik ve red oyu almıştık. Şimdi siz bunu kabul ettiniz. Size gerçekten teşekkür ediyorum. Bu hukuki sürecimizde elimizi çok güçlendirdi.  Çünkü silinen kulüplerimiz tüzüğe göre doğru gibi gözükse de biz bu 13 tane silinen kulübümüzün ne hikmetse sadece bize oy verene veya bizi destekleyen arkadaşların kulüpleri silinmiş. Ve buradan tüzük maddesine göre yaptık diye delege olarak almadılar. Saygı duyuyoruz. 

Bu 13 kulüp tüzük gereği itiraz etmeleri gerekiyordu ama sokağa çıkma yasağından dolayı muaf olamadılar ve gelip buraya itiraz dilekçelerini sunamadılar. Burada demokrasi vurgusu yapılıyor ama bu seçim demokratik değil. Burada bir seçim olduğunu düşünmüyoruz.”

Editör: TE Bilisim