Basketbolda Kadınlar Türkiye Kupası Yarı Final Maçları, dün Şanlıurfa’nın ev sahipliğinde oynandı ve BOTAŞ ile Fenerbahçe finale yükseldiler.

ZORLU MÜCADELEYİ KAZANAN BOTAŞ FİNALE YÜKSELDİ

Şanlıurfa’nın ev sahipliğinde düzenlenen Kadınlar Türkiye Kupası yarı finalinin ilk eşleşmesinde Botaş, zorlu mücadelede Çukurova Basketbol’u 66-63’lük skorla mağlup ederek finale yükseldi.

11 Nisan Spor Salonu’nda oynanan mücadeleyi Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Şanlıurfa İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, Türkiye Basketbol Federasyonu CEO’su Ömer Onan, TBF Yönetim Kurulu Üyeleri Bahar Akgün ve Alper Arıkoğlu ile TBF Genel Sekreter Yardımcısı Emin Balcı ve TBF yetkilileri de takip etti.

Düşük tempoda başlayan mücadelenin ilk 8 dakikası 8-8 eşitlikle geçilirken, ilk periyodu Çukurova Basketbol 13-10 önde tamamladı. İkinci çeyrekte Melis ve Olcay ikilisinin basketleriyle hücumları değerlendiren Botaş, Elizabeth Williams’ın da devreye girmesiyle 20-18 öne geçti. Mücadelenin ilk yarısı 30-30 eşitlikle tamamlandı.

Üçüncü periyodun başında savunmalar ön plana çıkarken, Cuic ve Williams’ın sayılarıyla Botaş 35. dakikada 43-38’lik üstünlüğü yakaladı. Mücadelenin dördüncü çeyreğine 48-43 önde giren Botaş karşısında Iagupova ve Pelin ikilisiyle isabetler kaydeden Çukurova Basketbol, 34. dakikada durumu 53-50’ye getirdi.

Mola alan Botaş, ara sonrasında hücumu Olcay Çakır Turgut ile değerlendirdi. Astou Ndour’un basketiyle bitime 1,5 dakika kala Çukurova Basketbol farkı iki sayıya kadar indirirken, Büşra Akbaş’ın basketiyle Botaş skoru 65-61’e getirdi. Son bölümde skor avantajını koruyan Botaş, maçtan da 66-63 galibiyetle ayrıldı.

KADINLAR TÜRKİYE KUPASI’NDA FENERBAHÇE DE FİNALE YÜKSELDİ

Şanlıurfa’nın ev sahipliğinde düzenlenen Kadınlar Türkiye Kupası yarı finalinde Fenerbahçe, Mersin Büyükşehir Belediyesi’ni 60-36’lık skorla mağlup ederek finale yükseldi.

11 Nisan Spor Salonu’nda oynanan Türkiye Basketbol Federasyonu CEO’su Ömer Onan, TBF Yönetim Kurulu Üyeleri Bahar Akgün ve Alper Arıkoğlu ile TBF Genel Sekreter Yardımcısı Emin Balcı ve TBF yetkilileri de takip etti.

Düşük tempoda başlayan mücadelenin ilk 7 dakikasını Fenerbahçe, Verameyenka ve Hartley’in basketleriyle 6-3 önde geçti. İki takımında hücumda skor bulmakta zorlandığı ilk periyodu 9-5 önde geçen Sarı Lacivertliler karşısında Mersin Büyükşehir Belediyesi, topu pota altına indirerek etkili oldu. Mücadelenin ilk yarısını Fenerbahçe, 21-19 önde tamamladı.

Üçüncü periyoda Petronyte’in sayılarıyla başlayan Mersin Büyükşehir Belediyesi, 23. dakikada 26-24 öne geçti. Verameyenka, Birsel ve Hartley’in basketleriyle rakibinin serisini bozan Fenerbahçe, 27. dakikada 40-28’lik skorla 12 sayılık farkı yakaladı. Mücadelenin final periyoduna 42-30 önde giren Sarı Lacivertliler, karşılaşmanın dördüncü çeyreğinde de etkili oyununu sürdürdü. 33. dakikada 51-30’luk skorla farkı 21 sayıya çıkartan Fenerbahçe, maçtan da 60-36 galibiyetle ayrılan taraf oldu.

Editör: TE Bilisim