Türkiye Futbol Federasyonu Futbol Gelişim Direktörlüğü tarafından düzenlenen Bölge Antrenörlerinin Eğitimi Programı, Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde başladı.

Organizasyonun açılış konuşmasını TFF İcra Kurulu üyesi Hamit Altıntop yaptı. Bölge antrenörlerinin oyuncu izleme, tarama ve seçme faaliyetlerinin  A Milli Takım'a kadar uzanan sürecin ilk adımını oluşturduğunun altını çizen Altıntop, bu tür eğitimlerle böylesine  ciddi bir misyona sahip olan bölge antrenörlerinin daha verimli çalışmalarına katkı  sağlamayı hedeflediklerini kaydetti.

Türkiye Futbol Federasyonu Futbol Gelişim Direktörü Oğuz Çetin ise Futbol Gelişim Direktörlüğü'nün bir yenilenme dönemine girdiğini hatırlatırken, bölge antrenörlerinin de bu süreçte gelişimlerini sağlamak ve motivasyonlarını artırmak için bu programı düzenlediklerini belirtti.

21 Ekim tarihine kadar sürecek organizasyonda katılımcılara;  ''Yetenek Tespitinin Temelleri'', ''Yeteneğin Göstergeleri'', ''Yetenek Seçiminde Kriter Belirleme'', ''Maç ve Oyuncu İzleme'', ''Futbolda Teknoloji Kullanımı'', ''Veri Toplama Yöntemleri ve Bilgi Yönetimi'' konu başlıklarında  eğitimler verilecek. Bölge antrenörleri, programda gerçekleştirilecek grup çalışmalarında projeler hazırlayacak ve sunumlar yapacak.

Editör: TE Bilisim