Göreve geldiği günden bu yana sporu sadece yarışmak değil bir yaşam biçimi olarak değerlendirmek gerektiğini savunan Kahramanmaraş Gençlik spor İl Müdürü Cemil Boz’u makamında ziyaret ederek yapılan çalışmalar ve projeler hakkında bilgiler aldık.

Sıcak bir sohbet ortamında gerçekleşen ziyarette Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemil Boz, Sporu sadece yarışmak değil bir yaşam biçimi olarak değerlendirmek, hayatımızın bir parçası olarak görmek son derece önemlidir. Sizlerde bunu harfiyen yerine getirenlersiniz sizleri tebrik ediyorum” dedi.

Bu şehir için çok projeleri olduğunu ifade eden İl Müdürü Boz, samimi sohbetin her zaman devam etmesini temenni ederek, “Kahramanmaraş’ın spor ve sporcusunun hizmetkarıyım” dedi. 

Kahramanmaraş’a bir Doğa Kamp Alanı kazandırmak istediğinin altını çizen Boz; “Bizim Bakanlık olarak ulusal kamp dönemlerimiz var. 81 ilden 12-24 yaş arası çocuklarımızı, 15 Mayıs 15 Eylül tarihleri arası kamp dönemlerinde bir haftalık ücretsiz doğa ya da deniz kampına gönderiyoruz. Her gencimizin bu kamplara bir defa katılma hakkı var. Kamp dönemleri dışında Bakanlığımız kamp alanlarını ücretsiz olarak sivil toplum kuruluşlarına açıyor. Kamp merkezlerinin şehrin tanıtıma büyük ölçüde katkı sağladığını düşünüyorum. Bu nedenle Kahramanmaraş’a büyük ölçekli bir Doğa Kamp Alanının kazandırmak için belediyemizle birlikte takip ediyoruz. 81 ilden gençlerimiz Kahramanmaraş’ı görmeli” dedi.

“STADYUM SORUNUNA NEŞTER VURACAĞIZ”

Stadyum konusunda sıkıntı yaşayan Kahramanmaraspor için girişimde bulunan Kahramanmaraş Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemil Boz, Stadyumun tekrar kapılarını aralamak için Üniversite yetkilileri ile bir araya gelerek tekrar incelemesini gerekli iyileştirmeler yapılarak yıkımın iptal edilmesi noktasında çalışmalar başlattığını ifade etti.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemil Boz, “12 Şubat Stadyumu’nun depreme dayanıksızlığı nedeniyle %65 oranındaki çürük raporu onayı ile Bakanlık yıkım için tesisleri futbol müsabakalarına uygunsuzluk durumu bildirdi. Bizde bu durumu Kulübe bildirdik ama Kulüp farklı yorumlara yön verdi. Biz Şehrin Sporuna hizmet etmek için buradayız. Biz Şehrin sporunun önünü tıkamak için burada yer alamayız. Lakin olayları farklı yorumlayanlar oldu. Ben Takımı desteklemeye gittiğim halde bana karşı sitemler oldu ama ben bana düşen görevimi yerine getirdim. Takımın yanında olduğumu hissettirmeye çalıştım buna siz Arma sevdalıları şahitsiniz. Dün neysem bugünde o yum. Stadyumun kapılarını aralamak için birtakım girişimler içerisindeyiz. Üniversite ile tekrar bir araya gelip iyileştirme noktasında neler yapabileceğimizi tartışacağız” dedi.

 “ÜNİVERSİTEYE YENİ PROJE SUNDUK, YENİDEN İNCELENMESİNİ İSTEDİK”

1970’li yıllarda inşaa edilen ve 2. Lig temsilcimiz Kahramanmaraşspor’un maçlarına ev sahipliği yaptığı 12 Şubat Stadyumu, aradan geçen süre zarfında depreme dayanıksız hale geldi. 7 yıl önce risk taşıdığı gerekçesiyle kapatılması gündeme gelen ancak güçlendirme yapılarak kapatılmayan 12 Şubat Stadyumu bir kez daha kapatılma tehlikesiyle karşı karşıya kalırken Kahramanmaraşspor’un mağdur olmaması ve taraftarın rahat bir şekilde maç izlemesi için çalıştıklarını dile getiren Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemil Boz, Bakanlığa Projemizi il Müdürlüğü olarak sunduk. Onlar ise Üniversite den yeniden bir inceleme istememizi istediler. Bizlerde daha önce iyileştirme yapılan yerlere siz Taraftarlarımızın alınması için ii bir teklif projesi ile gideceğiz. Amacımızı üzüm yemek, bağcıyla işimiz yok. Zemin noktasında hiçbir sıkıntımız yok ve her zaman müsabaka yapmaya hazır” ifadelerini kullandı.

“KAHRAMANMARAŞ’IN SPORA UFKU AÇIK VE BİRÇOK PROJEMİZ VAR”

Kahramanmaraş’ta Tematik Gençlik Merkezinin yapılmasını da çok önemsediğini ifade eden Gençlik ve Spor İl Müdürü Boz, Bu proje ile ilgili çalışmalar yaptıklarını, bu kapsamda Kahramanmaraş’ta bulunan tarihi konaklardan birinin tahsisi için görüşmeler yaptıklarını ifade ederek, bu merkezinşehrin değerlerini sembolize eden bir merkez olacağını söyledi.

Tenis kortununda dahil edilerek Merkez Spor Kompleksinin eksiklerinin giderilmesi için 2 milyon liralık bir ihale yapılacağını da sözlerine ekleyen Müdür Boz, Batıpark Spor Kompleksiyle ilgili de şu bilgileri paylaştı; “Batıpark Spor Kompleksinde yapmayı planladığımız işler var. Güreş Eğitim Merkezinin tribünlerin olduğu bölüm boya ömrünü tamamlamış, çatısının onarımı yapılacak. Yine Batıparkta bir projemiz var. Kulüplerin faydalanabileceği bir bina yapalım, üstünde antrenman salonları altında da odalar yapıp bu odaları kulüplere kiraya verelim diye düşünüyorum.  Burada kulüplerin bir adresi olsun. Malzemelerini koyacağı antrenmanlarını yapacağı bir yer olsun istiyorum. Yapmayı planladığımız bu çalışma çok büyük bir maliyet gerektirmiyor. Yine Batıpark’ta bulunan yüzme havuzun üstünün kapatılmasıyla ilgili bir çalışma yapacağız” dedi.

İl Müdürü Boz, müdürlük binasının yanındaki tenis kortuyla ilgili de çalışma yapmak istediğini belirterek; “Bu tenis kortlarını günün her saatinde yaz kış kullanabilmemiz için üstünün kapatılıp yanına soyunma odaları antrenör odaları ve tribün yaptığımız zaman Kahramanmaraş’a Türkiye şampiyonalarının oynanacağı bir tesis kazandırmış olur, bu şampiyonaları Kahramanmaraş’a getiririz. Burayla alakalı böyle bir projemiz var” şeklinde konuştu.

Büyükşehir Spor Tesislerinde bulunan Top Secret sahasını, atış poligonunu alarak, 10 yıllık protokol imzaladıklarını söyleyen Boz, önümüzdeki dön : emde burada İyileştirme çalışmalarının yapılacağını ekipmanlarının değiştirileceğini söyledi.

HABER: Şahin EFE

http://aksuhaber.com/il-mudurur-boz-bu-sehir-icin-cok-ozel-projelerim-var/6638/

Editör: TE Bilisim