Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle “Oturarak Voleybol” (Paravolley) müsabakası gerçekleştirildi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Taner Okumuş, BESYO Müdürü Doç. Dr. Hüseyin Eroğlu, akademisyenler ve öğrencilerin katılımıyla KSÜ Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilen etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Taner Okumuş, 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde gerçekleştirilen bu müsabakanın farkındalık oluşturmak açısından anlamlı olduğunu ifade etti.

Her insanın ‘engelli’ adayı olduğunu belirten Rektör Yardımcısı Okumuş, “İnsanın bir uzvunu kullanamaması durumunu açıklamak için kullanılan ‘engelli’ tanımlamasını çok uygun bulmuyorum. Engel insanlarda değil insanların yaşadığı alanlardadır. Bizlere düşen görev insanların çevresindeki engelleri ortadan kaldırmaktır. Toplumumuzda bu konuda yeterli bilinç oluştuğunda bu yöndeki çalışmalar da daha etkin biçimde insan hayatına yansıyacaktır.” şeklinde konuştu.

Açılış konuşmasının ardından BESYO Spor Yöneticiliği Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Müjde Atıcı, ‘Engellilerde Spor ve Fiziksel Aktivitenin Önemi’ başlıklı bilgilendirme sunumunu gerçekleştirdi.

Bilgilendirme sunumunun ardından KSÜ BESYO Karma Voleybol Takımı ile Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Paravolley Takımı arasında gösteri maçı gerçekleştirildi.

Editör: TE Bilisim