Fenerbahçe Teknik Direktörü Erol Bulut, 1-0’lık Trabzonspor galibiyetinin ardından yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu.

Erol Bulut, “Maçtan önce, ‘Taktik bir savaş olacak. İki taraf da kazanmak isteyen taraf olacak ama inşallah kazanan taraf biz oluruz.’ demiştim. Oyunun geneline, gidişatına baktığımızda ilk yarıda yeterince gol pozisyonun girdik. 90 dakika içerisine baktığımızda 6 net pozisyonumuz var. Trabzonspor’un da 2-3 tane pozisyonu var. Aslında ilk yarı işi bitirmemiz gerekiyordu; en az 2-0’la içeri girmemiz gerekiyordu. Ama futbol. Bazı şansları değerlendiremiyorsunuz. İkinci yarı golü attıktan sonra biraz baskı yedik, takım biraz geri çekildi. Ama sonlara doğru yakaladığımız pozisyonlar vardı. 1-0 değil, hatta 2-0, 3-0 ikinci yarıda oyunu bitirebildik. Futbolcularımı gösterdikleri mücadeleden dolayı tebrik ediyorum.” dedi.

Karşılaşmaya nasıl hazırlandıkları yönündeki soruya Erol Bulut, “O zaman Samandıra’ya gelmeniz gerekirdi (gülerek). Her mağlubiyetten sonra doğal olarak moraller bozuk oluyor. Hele de şampiyonluk için oynuyorsanız… Sonuçta Fenerbahçe her maça galibiyet için sahaya çıkıyor. Maalesef mağlubiyetler oluyor, bu futbolun içinde var. Tabii futbolcularımızla bireysel görüşerek, toplantılar yaparak, moral vererek, yaptığımız hataları izleyerek… Az hata yaparak yakaladığımız pozisyonlardan birini iyi değerlendirip iyi mücadele göstererek maçı almayı başardık.” yanıtını verdi.

Şampiyonluk yarışıyla ilgili soruya Erol hoca, “14 lig maçı var. Her şey olabilir. Şu an herkes eşit görmese de ben eşit görüyorum.” cevabını verdi. Erol Bulut, Fenerbahçe’nin deplasmanda en çok puan toplayan takım oluşunu ise, “Aynısını kendi sahamızda yapmamız gerekiyor. Üzerinde çalışıyoruz.” sözleriyle değerlendirdi.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında ilk olarak maçı değerlendiren Teknik Direktörü Erol Bulut, ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

‘Bu galibiyetle rahat bir nefes aldınız mı?’ sorusuna Erol hoca, “Büyük takımlar şampiyonluğa oynuyorsa mağlubiyetten sonra moraller bozuk oluyor. Geçen haftada bizim de olduğu gibi. Fenerbahçe her maça galibiyet için çıkıyordur. Bu zaman zaman oluyor, zaman zaman olmuyor, puan kaybediyoruz. Bu, sezon sonuna kadar bu şekilde devam edecek. 14 tane lig maçı var. Her şeye açık. Buradan en çok puanı alan şampiyonluğu üstlenecek. İnşallah o taraf da biz oluruz.” yanıtını verdi.

Editör: TE Bilisim