THY Avrupa Ligi 25. hafta maçında Fenerbahçe Beko, bugün sahasında Real Madrid’i ağırlarken; Anadolu Efes ise yarın deplasmanda Almanya'nın Bayern Münih ekibine konuk olacak.

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımı, THY Avrupa Ligi'nin 25. haftasında bugün İspanya temsilisi Real Madrid'i konuk edecek. Fenerbahçe Beko ile Real Madrid arasındaki maç Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda saat 20.45'te başlayacak. Avrupa basketbolunun kulüpler düzeyindeki en prestijli organizasyonunda bu sezon istediği performansı sergileyemeyen sarı-lacivertli ekip, 25. haftaya 11 galibiyet, 13 mağlubiyetle 9. sırada girdi. Real Madrid ise 18 galibiyet, 6 yenilgiyle lider Anadolu Efes'in ardından ikinci sırada yer aldı. THY Avrupa Ligi'nde sezonun ilk yarısında İspanya'da oynanan maçı Real Madrid 81-77 kazanmıştı.

Fenerbahçe Beko, bugünkü karşılaşmayla Avrupa kupalarında 534. mücadelesine çıkacak. Sarı-lacivertli takım, Avrupa'da oynadığı 533 karşılaşmada 306 galibiyet elde etti, 227 yenilgi yaşadı. Fenerbahçe Beko, THY Avrupa Ligi'nde ise yaptığı 331 maçın 195'ini kazandı, 136'sında ise sahadan mağlup ayrıldı. Fenerbahçe, THY Avrupa Ligi'nde Real Madrid ile 20 kez karşı karşıya geldi. Söz konusu müsabakaların 11'ini eflatun-beyazlılar, 9'unu ise sarı-lacivertliler kazandı.

ANADOLU EFES, DEPLASMANDA

Anadolu Efes Basketbol Takımı, THY Avrupa Ligi 25. hafta maçında yarın deplasmanda Almanya'nın Bayern Münih ekibine konuk olacak. Audi Dome'da oynanacak olan karşılaşma TSİ 22.30'da başlayacak ve beIN Sports 3'ten naklen yayınlanacak.

Ligde geride kalan hafta play-off'a kalmayı garantileyen Anadolu Efes, 21 galibiyet ve 3 mağlubiyetle liderlik koltuğunda oturuyor. Ligdeki son 9 maçını kazanan lacivert-beyazlı takım, Alman ekibini yenerek galibiyet serisini 10 maça çıkarmaya çalışacak. Bayern Münih ise ligde 7 galibiyet ve 17 mağlubiyet ve averajla son sırada yer alıyor. İki ekip arasında ligin ilk yarısında İstanbul'da oynanan karşılaşmayı Anadolu Efes, 104-75'lik skorla kazanmıştı.

AVRUPA'DA 683. MAÇ

Anadolu Efes, Bayern Münih karşılaşmasıyla Avrupa kupalarında 683. maçına çıkacak. Lacivert-beyazlı takım, bu kulvarda oynadığı 682 müsabakada 385 galibiyet ve 297 yenilgi yaşadı. Anadolu Efes, Avrupa Ligi'nde ise çıktığı 434 maçın 228'ini kazandı, 206'sından ise mağlup ayrıldı. Lacivert-beyazlı ekip, Bayern Münih ile Avrupa kupalarında daha önce oynadığı 3 maçı da kazandı.

Editör: TE Bilisim