Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımı, Turkish Airlines EuroLeague 22. hafta maçında Alba Berlin’e konuk oldu. Fenerbahçe, Mercedes-Benz Arena’da oynanan mücadeleden 74-70 galip ayrıldı.

Karşılaşma öncesinde helikopter kazasında hayatını kaybeden NBA efsanesi Kobe Bryant ile 25 Ocak'ta ABD'deki evinde hayatını kaybeden Robert Archibald için saygı duruşunda bulunuldu. Fenerbahçe parkeye Nikola Kalinic, Jan Vesely, Kostas Sloukas, Nando De Colo ve Derrick Williams beşiyle çıktı.

Hava atışı sonrası ilk hücum ev sahibi Alba Berlin’den geldi. Rakip bu hücumdan eli boş dönerken, karşılaşmanın ilk basketiyse Fenerbahçemizde Nando De Colo’dan geldi: 0-3. Giedraitis ve Landry Nnoko ikilisiyle ilk basketlerini bulan ev sahibi potasında Beko; Jan Vesely ve De Colo’yla etkili oldu: 4-7. Derrick Williams ve Rokas Giedraitis’in karşılıklı 3’lükleriyle hız kazanan oyunda ilk 5 dakikayı 11-10 önde geçen Alba Berlin oldu.

Bitime 4 dakika 25 saniye kala gelen TV molasına 13-13’lük eşitlikle girilirken, moladan Malcolm Thomas ve Kalinic’in basketleriyle dönen Fenerbahçe Beko, 13-17’lik üstünlüğü yakaladı. Bitime 1 dakika kala ev sahibi takım maça denge getirirken (17-17) son bölümde yaptığımız top kayıpları dikkat çekti.  Son bölümü de Tyler Cavanaugh ve Makai Mason’ın yakaladığı 5-0’lık seriyle geçen Alba Berlin, ilk çeyreği 22-17 önde tamamladı.

İkinci çeyrek Makai Mason’ın 3 sayı çizgisinin gerisinden bulduğu isabetli şutla başlarken, Fenerbahçe rakibine Nando De Colo’yla cevap verdi: 25-20. Nnoko ve Hermannsson ikilisiyle skor üretmeye devam eden Alba Berlin, TV molasına 30-20 önde girdi. Moladan Luigi Datome’nin boyalı alandan bulduğu basketle dönen Fenerbahçe Beko, farkı 8 sayıya indirdi: 30-22.

Çeyrekte son 3 dakikanın içine girilirken Eriksson-Giedraitis ikilisinin üst üste bulduğu basketlere Gigi Datome ve Sloukas’la cevap veren Temsilcimiz, skoru 37-29’a getirdi. Çeyreğin son bölümü de büyük bir çekişmeye sahne olurken soyunma odasına önde giren taraf 41-33’lük skorla Alba Berlin oldu.

Kostas Sloukas ve Giedraitis’in karşılıklı basketleriyle başlayan üçüncü çeyrekte TV molasına 43-37 Alba Berlin üstünlüğüyle gidildi. Moladan Sloukas’ın basketiyle dönen Fenerbahçe Beko, farkı 4 sayıya indirdi: 43-39. Ogbe ve Hermannsson’la farkı 8 sayıya çıkaran Alba Berlin’e cevap Gigi Datome’den geldi: 51-46. Maç kazanma isteği ön plana çıktığı bu bölümde farkı 3 sayıya kadar indirildi: 51-48. Final periyotuna 56-50 önde giren taraf ev sahibi takım oldu.

Müsabakanın dördüncü çeyreğine De Colo ve Sloukas’la harika bir başlangıç yapan Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, farkı 3 sayıya indirdi: 58-55. Luke Sıkma’yla oyunda kalan Alba Berlin savunmasını Kostas Sloukas ve Nikola Kalinic’le çıkmaza sokan Fenerbahçe, maça denge getirdi: 60-60. Çeyreğin geriye kalan bölümünde sorumluluk alan Leo Westermann’ın yıldızlaştığı maçın kazananı 74-70'lik skorla Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımı oldu.

Editör: TE Bilisim