Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımı, Turkish Airlines EuroLeague 8. hafta maçında Barcelona’ya konuk oldu. Palau Blaugrana’nın ev sahipliği yaptığı mücadele 97-55 ev sahibi takımın üstünlüğüyle tamamlandı.

İspanyol temsilcisi karşısında Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımı ilk beşi şu isimlerden oluştu: Lorenzo Brown, Jan Vesely, Ahmet Düverioğlu, Edgaras Ulanovas ve Leo Westermann.

Hava atışıyla ilk hücum hakkını kazanan Fenerbahçe Beko bu hücumdan eli boş dönerken maçtaki ilk sayılar Mirotic’ten geldi (3-0). Fenerbahçe ise Ahmet Düverioğlu-Jan Vesely ikilisiyle reaksiyon gösterdi ve 3-4 öne geçti.

Barcelona, Mirotic ve Calathes gibi şut yüzdesi yüksek isimlerin devreye girmesiyle 16-9’luk üstünlüğü yakaladı. Devamında skor 18-11’e gelirken TV molasına da bu skorla önde giden taraf İspanyol temsilcisi oldu.

Mola dönüşünde Abrines ve Mirotic’le farkı çift hanelere (23-11) çıkaran Barcelona karşısında Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımı, Lorenzo Brown ve Ali Muhammed’le bir ritim yakalamaya çalışsa da ilk çeyreği önde tamamlayan taraf ev sahibi takım oldu (28-17).

İkinci çeyrek Rolands Mits ve Jarell Eddie’nin karşılıklı 3 sayı çizgisinin gerisinden bulduğu isabetli şutlarla başladı (31-20). Devamında 7-0’lık bir seri yakalayan Barcelona skoru 38-20’ye getirdi.

Çeyreğin ilk beş dakikalık bölümü 42-20 ev sahibinin üstünlüğüyle geçilirken bu bölümde Fenerbahçe Beko adına skora katkı veren ve oyunu hareketlendiren isim Lorenzo Brown oldu (42-26).

Çeyreğin geriye kalan bölümünde Brandon Davies, Nick Calathes ve Rolands Smits gibi isimleriyle sonuca giden Barcelona, soyunma odasına 51-29 öne girdi.

İkinci yarıdaki Fenerbahçe Beko’nun ilk sayıları Leo Westermann ve Lorenzo Brown’dan geldi (53-33).

Çeyrekte ilk beş dakikalık bölümü Cory Higgins ve Rolands Smits çiftiyle 62-33 önde geçen Barcelona, devamında da üstünlüğünü korudu ve final periyotuna 69-38’lik üstünlükle girdi.

Final periyotuna Leo Westermann ve Danilo Barthel’le iyi başlayan Takımımız karşısında ev sahibi takım Rolands Smits ve Kyle Kuric’le skor üretmeye devam etti. Üstünlüğünü koruyan Barcelona, mücadeleyi 97-55 kazandı.

Fenerbahçe Beko skor dağılımı şöyle olduB Brown 10, Westermann 9, Barthel 7, Eddie 7, Vesely 6, Ahmet 4, Pierre 4, Melih 3, Biberovic 3, A.Muhammed 2.

Editör: TE Bilisim