Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımı,  Misli.com Sultanlar Ligi’nde 10. hafta karşılaşmasında Galatasaray HDI Sigorta’yı konuk etti. Sarı Melekler setlerini 26-24, 25-16, 25-21 önde tamamladığı maçı 3-0 kazandı ve ligdeki 8. galibiyetine imza attı.

Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımı,Kaptan Eda Erdem Dündar ile Kübalı smaçör Melissa Vargas kaydettikleri 15’er sayıyla takımın skoreri olurken; Sırp smaçörBianka Busa da 13 sayıyla galibiyete önemli katkı sağladı.

Zoran Terzic yönetimindeki Fenerbahçe Opet, Galatasaray HDI Sigorta karşısında maça; Dicle Nur Babat, Melissa Vargas, Bianka Busa, Brankica Mihajlovic, Eda Erdem Dündar, Naz Aydemir Akyol altısı ve libero Melis Yılmaz’la başladı.

Karşılıklı 2 sayılık seriyle başlayan mücadelede Sarı Melekler, 7-11 geri düşünce Başantrenör Zoran Terzic’ten mola geldi. Moladan Vargas’ın ve Dicle’nin bloklarıyla dönen Fenerbahçe Opet, teknik molaya 9-12 geride girdi. 

Mola dönüşü karşılıklı sayıların ardından fark 1’e inince bu kez konuk ekipten mola geldi: 14-15. Bu molanın ardından basit hataların önüne geçemeyen Takımımız, 4 sayı geri düşünce Zoran Terzic ikinci molasını aldı: 14-18.

Mücadelenin devamında Dicle’nin hücum ve blok sayılarının ardından Vargas’ın hücumlarıyla skor farkını 2 sayıya indiren Fenerbahçe Opet rakibine bir kez daha mola aldırdı: 19-21. 22-22 ‘de skoru eşitleyen Sarı Melekler, Vargas’ın hücumlarının ardından Eda ve Mihajlovic’in bloklarıyla da seti 26-24 kazandı.

İkinci sete hücumda iyi başlayan Fenerbahçe Opet, Dicle, Busa, Naz ve Vargas’ın sayılarıyla skoru 10-6’ya getirdi ve rakibine mola aldırdı. Teknik molayı da 12-8 önde geçen Sarı Melekler, hücumda Busa’nın önderliğinde, savunmada ise Eda’nın geçilmez bloklarıyla seti 9 sayı farkla 25-16 kazandı.

Konuk ekibin sayısıyla başlayan üçüncü sette 2-3’ün ardından Eda, Busa ve Naz’la skoru 6-3 yapan Fenerbahçe Opet, rakibine mola aldırdı. Mola sonrası konuk ekibin 2-4’lük serisiyle skorun dengelendiği mücadelede teknik molaya ise 12-10 Sarı Meleklerin üstünlüğüyle gidildi. Mücadelenin devamında 18-18 eşitliğin ardından skor avantajını tekrar eline geçiren Fenerbahçemiz; seti 25-21, maçı da 3-0 kazandı.

Editör: TE Bilisim