Fenerbahçe Öznur Kablo Kadın Basketbol Takımı, Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nin 6. haftasında Bellona Kayseri Basketbol’u konuk etti. Mücadeleyi 22 sayı farkla 91-69 kazanan Potanın Kraliçeleri bu galibiyetle ligde 6’da 6 yaptı.

 Yeni transferlerden Kayla McBride, Fenerbahçe formasıyla çıktığı ilk maçında kaydettiği 26 sayıyla maçın skoreri oldu. Kia Vaughn 12, Jasmine Thomas, Olcay Çakır ve Cecilia Zandalasini de 11’er sayıyla galibiyete önemli katkı verdi.

Karşılaşma öncesi kaptanı Tuğçe Canıtez, Kayseri Basketbol’da forma giyen eski oyuncu Esra Ural Topuz’a çiçek takdim etti.

Metro Enerji Salonu’nda oynanan karşılaşmayı Yönetim Kurulu ÜyeleriMetin Sipahioğlu ve Alper Pirşen ile Öznur Kablo Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Balarısı da izledi.

Fenerbahçe Öznur Kablo Kadın Basketbol Takımı maça; Jasmine Thomas, Sevgi Uzun, Kayla McBride, Kiah Stokes, Kia Vaughn beşiyle başladı.

Karşılaşmaya savunmada agresif başlayan Fenerbahçe Öznur Kablo, hücumlarında ise üç sayı çizgisinin gerisinden Sevgi Uzun, Jasmine Thomas ve Kayla McBride’la isabet bularak rakibine erken mola aldırdı: 11-7. Mola dönüşü 4-8’lik seriyle skorun 15-15’te eşitlendiği mücadelede McBride’ın üçlüğüyle tekrar öne geçen Potanın Kraliçeleri, periyodu Kiah Stokes’un turnikesiyle 20-15 önde tamamladı.

Kia Vaughn’un basketiyle başlayan ikinci periyotta Ayşegül Aladağ’ın üçlüğünün ardından koç Victor Lapena’dan mola geldi: 22-18. Moladan Zandalasini’nin üçlüğüyle dönen Potanın Kraliçeleri, farkın 1 sayıya (28-27) inmesinin ardından hücumda McBride ve Zandalasini’nin önderliğinde skoru 34-27’ye taşıdı. Kalan bölümde hata yapmayan Fenerbahçe Öznur Kablo soyunma odasına 42-31 önde gitti.

Üçlüklerini üçüncü periyotta da sürdüren Fenerbahçe Öznur Kablo, Jasmine Thomas ve Sevgi Uzun’un isabetleriyle skoru 48-33’e taşıdı. Kia Vaugn ve Kiah Stokes’la da sayılar bulan ekibimiz Jasmine Thomas’ın üçlüğünün ardından skor farkını 18 sayıya kadar yükseltti: 55-37. Periyodun son bölümünde Harris’i durdurmakta zorlanan ekibimiz, farkın 4 sayıya kadar indiği periyodu Olcay, Stokes, Tuğçe ve McBride’ın basketleriyle 64-55 önde tamamladı.

Mücadelenin son periyotunda da hücumda ve savunmada etkili oyununu sürdüren Fenerbahçe Öznur Kablo, karşılaşmayı 91-69 kazandı.

Çeyrek Skorları:

1.Çeyrek: 20-15

2.Çeyrek: 22-16

3.Çeyrek: 22-24

4.Çeyrek: 27-14

Fenerbahçe Öznur Kablo’nun skor dağılımı şöyle: McBride 26, Vaughn 12, Thomas 11, Zandalasini 11, Olcay 11, Tuğçe 8, Sevgi 6, Stokes 6.

Fotoğraflar: Burak Saltık

Editör: TE Bilisim