Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın 2021'de katılacağı 3 büyük organizasyonda da madalya kazanmasını hedeflediklerini söyledi.

"Filenin Sultanları", bu yıl içinde üç büyük organizasyonda mücadele edecek. Ay-yıldızlı ekip, 25 Mayıs-20 Haziran'da FIVB Voleybol Milletler Ligi'nde (VNL), 23 Temmuz-8 Ağustos'ta Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda, 19 Ağustos-5 Eylül'de de Avrupa Şampiyonası'nda ter dökecek.

Hazırlıklarına İstanbul'da başlayan A Milli Takım'ın kampını ziyaret eden TVF Başkanı Üstündağ, ay-yıldızlı ekibin 2021 hedefleri, takımın durumu ve Türk voleybolu hakkında açıklamalarda bulundu.

Mehmet Akif Üstündağ, "Şimdi voleybol zamanı." sloganını dile getirdi.

"2021, voleybol yılı. Kadın Milli Takımımız, İtalya'da Milletler Ligi'nde mücadele edecek. Salgın nedeniyle farklı bir statü ile oynanacak. Müsabakalar 35 gün sürecek. Son 2 yılda bir kez ikinci, bir kez de dördüncü olduk. Bu başarılarla dünya beşincisiyiz. Ardından Tokyo Olimpiyatları gerçekleştirilecek. Yine seyircisiz oynanacağı söyleniyor. Hangi şartlarda, nasıl olursa olsun olimpiyatların yapılmasını istiyoruz. Tokyo'dan sonra da Avrupa Şampiyonası'nda mücadele edeceğiz." 

Editör: TE Bilisim