Final maçında Sırbistan’da 3-‘lik skorla mağlup olan A Milli Kadın Voleybol Takımımız, 2019 CEV Kadınlar Avrupa Voleybol Şampiyonası’nı ikinci olarak bitirdi.

A Milli Kadın Voleybol Takımımız, 2019 CEV Kadınlar Avrupa Voleybol Şampiyonası final mücadelesinde Sırbistan ile karşı karşıya geldi. Ankara Spor Salonu’nda 12,000 seyircinin önünde oynanan mücadelede Millilerimiz, rakibine 25-21, 21-25, 21-25, 25-22 ve 15-13‘lük setlerle 2-3 mağlup oldu. Bu sonucun ardından Filenin Sultanları, büyük bir başarıya imza atarak Avrupa Şampiyonası tarihinde ikinci kez gümüş madalyanın sahibi oldu. Karşılaşmanın istatistiklerine ulaşmak için tıklayınız.

Karşılaşmayı; Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, eski Gençlik ve Spor Bakanı ve İstanbul Milletvekili Osman Aşkın Bak, eski Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Spor Toto Teşkilat Başkanı Bünyamin Bozgeyik, Ankara Milletvekili Emrullah İşler, TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ tribünden izledi.

2019 CEV Kadınlar Avrupa Voleybol Şampiyonası’nın üçüncülük mücadelesinde ise; İtalya, Polonya’yı 3-0 (25-23, 25-20, 26-24) mağlup ederek bronz madalyanın sahibi oldu.

TÜRKİYE-SIRBİSTAN: 2-3

SALON: Ankara Spor Salonu

HAKEMLER: Agnieszka Michlic (Polonya), Ilaria Vagni (İtalya)

TÜRKİYE: Meliha, Kübra, Meryem, Hande, Eda, Naz, Simge (L) (Cansu, Şeyma, Gözde, Fatma, Zehra, Ebrar)

POLONYA: Busa, Veljkovic, Ognjenovic, Mihajlovic, Popovic, Boskovic, Popovic (L) (Mirkovic, Bjelica, Milenkovic)

SETLER: 25-21, 21-25, 21-25, 25-22, 13-15

SÜRE: 2 saat 12 dakika (24,28,30,29,21)

2019 CEV Kadınlar Avrupa Voleybol Şampiyonası, final karşılaşmanın ardından düzenlenen kupa, madalya ve bireysel ödül töreniyle son buldu.

Ödül töreninde ilk olarak turnuvanın en değerli oyuncu (MVP) ödülü verildi. Turnuvanın MVP’si Sırbistan takımından Tijana Boskovic seçildi. Boskovic’e ödülünü CEV Başkanı Aleksandar Boricic takdim etti.

Turnuvayı Avrupa üçüncüsü olarak bronz madalya ile tamamlayan İtalya takımına madalyalarını, CEV Asbaşkanı Margaret Ann Fleming, İtalya Voleybol Federasyonu Asbaşkanı Giuseppe Manfredi ve eski Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, çeklerini eski Polonyalı voleybolcu Malgorzata Glinka, kupasını CEV Asbaşkanı Margaret Ann Fleming takdim etti.

Turnuvayı Avrupa İkincisi olarak gümüş madalya ile tamamlayan A Milli Kadın Voleybol Takımımıza madalyalarını, CEV Asbaşkanı Özkan Mutlugil, Gençlik ve Spor Bakan Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, çeklerini CEV Asbaşkanı Hanno Pevkur, kupalarını ise; CEV Asbaşkanı Özkan Mutlugil takdim etti.

Turnuvayı şampiyon olarak tamamlayan Sırbistan takımına madalyalarını CEV Asbaşkanı Renato Arena, Sırbistan Spor ve Gençlik Bakanı Vanja Udovicic ile Sırbistan Voleybol Federasyonu Başkanı Zoran Gajic, çeklerini eski Sırp voleybolcu Jelena Nikolic ve eski Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, kupalarını ise; CEV Başkanı Aleksandar Boricic takdim etti.

Editör: TE Bilisim