Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Kahramanmaraş İl Temsilcisi Ali Kazancı, Kahramanmaraş’ta futbol sezonunun U11 ve U12 Şenlikleri ile sona erdiğini bildirdi.

http://www.marasexpress.com/ da yer alan habere göre; TFF’nin İllerdeki Amatör Spor Kulüpleri Federasyona zorunlu olarak kılmadığı ve şenlik havasında isteyen illerin düzenleyebileceği Futbol şenliğine Kahramanmaraş’ta heyecanlı maçlarla tavan yaparken Kulüplerin sporcu kazanımına başladığı minikler şenliği organizasyonun ardından Kahramanmaraş yerel futbol liglerinde 2018-2019 sezonu resmen sona erdi.

TFF İl Temsilcisi Ali Kazancı, “2018-2019 sezonunun sona ermesi ile U 11- U 12 kategorisi sezonun final ligi ile kapatmak lige farklı renk katıyor” dedi. Sezonun sona ermesi ile alakalı Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) İl Temsilcisi Ali Kazancı önemli açıklamalarda bulundu. “Ligleri minik yıldızlarla kapatıyoruz” diyen Ali Kazancı, Minikler Futbol Şenliğini yakından takip ettiğini ifade ederek şunları kaydetti:

“Minik yeteneklerin mücadelesi sahaya renk katıyor. Kavgadan gürültüden ve spordaki şiddetten uzak yıldız adaylarının şenlik havasında adeta U 11- u 12 kategorisi sezonun final ligini oluşturuyor. U 11 kategorisine 12 kulübümüz ve U 12 kategorisine ise 16 kulübümüz yaklaşık 450 futbolcu ile katılarak ‘Osman Çullu minikler futbol şenliği’ ligine renk katmışlardır. Program ve fikstür hazırlandıktan sonra tamamını izleme isteğim ve arzumla komite toplantımızın oturumunu sonlandırdık. Şenlik için seçtiğimiz stad Batıpark, merkezde olduğundan hem minik futbolcuların hem de onları izlemeye gelecek olan ailelerinin ulaşım kolaylığı rahatlığını sağladık. Batıpark stadı cıvıl cıvıl minik futbolcu aileleri kulüp idarecileri antrenörleri spor adamları herkes orda maçları izliyoruz.

Küfür yok, hakaret yok, saldırı yok, sertlik yok tam tersinden futbol oynamaya oyundan tad almaya çalışırken yüzlerindeki mutluluğu gözlerindeki saf hırsı ve heyecanı yaptıkları hatalarında bile nezaket dolu sitemlerini içinize sindire sindire seyrettiren geleceğin futbol emekçileri hepinizi tek tek öpüyorum. İşte bizi bir sezon boyunca yoran yerel ligimizin tatlı yorgunluğunu alan ve mutluluğu tarifsiz tablo, miniklerin futbol bayramı. Tüm katılımcı kulüplere minik futbolculara ve ailelerine emek veren antrenörlerine bu etkinliğimizde görev alan tüm görevlilere canı gönülden teşekkür ediyorum”

Amatör Futbolun zor ve meşakatli bir iş olduğunu ifade eden TFF İl Temsilcisi ve İl Tertip Komitesi Başkanı Kazancı, “Bunu her ortamda meslek hayatımızın her döneminde ifade ettik. Amatör futbol gönül işi ve zor bir iş. Amatör Futbola gönül veren herkesi yürekten kutluyorum. Çünkü biz Sağlıklı toplumun spor yapan toplum olduğuna inanıyoruz. Her yaşta her zaman herkes için spor diyoruz. Amatör sporun ruhuna inanıyoruz. Biz her yaşta, her zaman, herkes için sağlıklı toplumun spor yapan toplum olduğuna inanıyorum. Kapımız her zaman sizlere açıktır diyerek yeni sezonun bütün kulüplere hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Amatör futbolun bir sevda olduğunu her fırsatta dile getiren TFF İl Temsilcisi ve İl Tertip komitesi başkanı Ali Kazancı, Amatör futbola her kesimin sahip çıkması gerektiğini savundu. Amaçlarının amatör futbola sahip çıkmak, gençlere ve geleceğe sahip çıkmak olduğunu savunan Kazancı, şu ifadeleri kullandı:

“Gerçekleştirilen müsabakalar yarışmacı kimlikten uzak, şenlik havası içinde gerçekleşiyor. Minik futbolcular meşin yuvarlağın peşinde coşkulu, aileleri tribünlerde mutlu olacak. Bu organizasyonun ardından Kahramanmaraş yerel futbol liglerinde 2018-2019 sezonu resmen sona erecek. Kahramanmaraş’ta bilindiği gibi son zamanlarda Amatör futbol değer kazanmaya başladı. Bizim zamanımızda spor sevgisi vardı. Çünkü spor gönül işidir, sevgi işidir, sevda işidir. Şehirde amatör spor ile uğraşan herkesin bu işi gönülden yaptığını biliyoruz. Kahramanmaraş futbolunda son zamanlarda sancılı bir süreç yaşıyoruz. Her meslek grubu kendi alanında bu işi severse kendi alanındaki şeylere değer verirse, onu sahiplenirse, futbolumuzda gelişir, ülkemizde gelişir. Bizim en büyük hedefimiz sağlam düşünen, sağlam vücutlu, sağlam zihinli sporcular yetiştirme gayretindeyiz. Bütün spor kulüplerinin yanındayız.

 Yıllardır spor kulüpleri ile beraberiz ve hep birlikte Kahramanmaraş’ın futbolunu kalkındırma çabası içerisindeyiz. Bütün sorunların çözüm yolu birbirine olan saygı ve birbirine olan yardımlaşmadan dolayı ortadaki sorunun çözülecektir. Bizler spor camiası başkanları ve sorumluları olarak yardımcı olma konusunda birlik içerisinde hareket etmeliyiz. Sahada görev yapan hakemlerimize, sporcularımıza, antrenörlerimize ve taraftarımıza sahip çıkmalıyız.”

Editör: TE Bilisim