Estonya’nın başkenti Tallinn’de düzenlenen Dünya Gençler Güreş Şampiyonasının son gününe Türkiye damgasını vurdu.

Grekoromen Stilde Kerem Kamal, Dünya Şampiyonu olurken Türkiye takım halinde üçüncü oldu. Bu gün ayrıca Doğan Kaya ve Beytullah Kayışdağ, bronz madalya kazandılar. Avrupa ve Dünya Şampiyonu Güreşçimiz Kerem Kamal; Cezayirli, Azerbaycanlı ve Kırgız rakiplerinden sonra Avrupa Şampiyonu

Ermeni rakibi Sahak Hovhannisyan’ı da finalde (7-2) yenerek grekoromende Gençler Dünya Şampiyonu oldu. Böylece Kerem Kamal, gençlerde üst üste 3. Kez Dünya Şampiyonu oldu.

Manisa Akhisar Belediyespor Kulübünde yetişen ve halen Pendik İhtisas Spor Kulübü Güreşçisi olan Kerem Kamal; yıldızlarda 2 kez, gençlerde 1 kez, u23’te de 2 kez olmak üzere toplam 5 Avrupa Şampiyonluğu ve gençlerde 3 Dünya Şampiyonluğu, yıldızlarda 3 Dünya 2’inciliği, 1 Avrupa 3’üncülüğü bulunuyor. Ayrıca Kerem Kamal U23’te Dünya 3’üncüsü ve büyüklerde de Avrupa 3’üncüsü oldu.

İKİ GREKOCUMUZ BRONZ MADALYA KAZANDI

Manisa Akhisar Belediyespor güreşçisi 82 kg Doğan Kaya; Estonyalı, Gürcü ve Kazakistanlı rakiplerinden sonra Alman rakibi Lucas Alexandros lazogianis’i zorlu bir mücadele sonunda (8-6) yenerek Bronz Madalya kazandı.

Ankara ASKİ Güreşçisi olan 97 kg Beytullah Kayışdağ da; Rus ve Estonyalı rakiplerinden sonra Avrupa şampiyonu Macar Aleks Szoke’yi (1-1) den son puanı almasından dolayı yenerek Dünya 3’üncüsü olarak bronz madalya kazanan diğer güreşçimiz oldu.

Bronz Madalya mücadelesinde 67 kg Abdülsamed Başar, Moldovalı rakibi Valentin PETİC’e (3-1) ve

72 kg İsmail Gün İranlı rakibi Mohammedreza Mahmud Rustamı’ye son dakikalarda verdiği puanlarla (6-5) yenildi ve Dünya 5’incisi oldular.

77 kg Abdurrahman Kalkan, Dünya 5’incisi olurken; İstanbul Büyükşehir Belediyespor Kulübü güreşçileri 87 kg Bedirhan Tan ve 130 kg Hamza Bakır da Dünya 3’üncüsü olarak Bronz Madalya kazanmışlardı.

Grekoromende takım sıralaması şu şekilde gerçekleşti:

1. Rusya 157 Puan

2. İran 121 Puan

3. TÜRKİYE 117 Puan

4. Gürcistan 91 Puan

5. Macaristan 62 Puan

6. Ermenistan 62 Puan

7. ABD 60 Puan

8. Ukrayna 56 Puan

9. Azerbaycan 55

10. Belarusya 45

11. Almanya 38

12. Polonya 36

Serbest stilde de Türkiye Feyzullah Aktürk, Abdülvasi Balta, Paşa Ekrem karabulut ile bronz madalya kazanmıştı. Gençler Dünya Güreş Şampiyonasında Türkiye 1 Altın, 7 Bronz olmak üzere toplam 8 madalya kazanmış oldu.

Geçen yıl Türkiye, Dünya Gençler Şampiyonasında serbest stilde toplamda 2 altın 3 bronz olmak üzere 5 madalyanın sahibi olmuştu. Tüm yaş gruplarında katıldığı şampiyonalarda üstüne koyarak ilerleyen Türk Güreşi Estonya’da yapılan şampiyonada madalya sayısını 5’den 8’e yükselterek emin ellerde olduğunu bir kez daha gösterdi.

Editör: TE Bilisim