A Millî Takım'ımızın kaptanı Burak Yılmaz Galler maçı nedeniyle düzenlenen basın toplantısında konuştu.

İtalya maçının istedikleri gibi geçmediğini belirten Burak, “Hem oyun hem oyun anlayışımız olarak istemediğimiz bir başlangıç oldu. Açıkçası çok gerçekçi toplantılar yaparak nedenlerini kendi aramızda bulup, bu zamana kadar hallettiğimizi düşünüyorum. Şampiyonanın favorilerinden birine karşı başlamak belki dezavantaj, belki de avantajdı. Bu maçtan dersler çıkarırsak, iki maçta buna göre oynarsak bunu avantaja çeviririz diye düşünüyorum. Tekrar hedefteyiz, tekrar hedefimiz belli, yarın Galler karşısında her zamanki Türkiye’yi tekrar izletebileceğimizi düşünüyoruz. Buna motive olmuş durumdayız. İnşallah yarın istediğimiz sonucu almak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaptan Burak Yılmaz, takımın moral durumunun sorulması üzerine, "Maçtan sonraki ilk iki gün kötü durumdaydık. Çok üzgündük, çok kırılgandık. Hocamıza da teşekkür ediyorum. Çok sakin, çok olumlu, bizle çok güzel toplantılar yaptı. Sonrasında da Galler ile İsviçre'nin beraberliğiyle de açıkçası biraz daha kötünün iyisi olarak kendimize geldik. Baktığınız zaman tekrardan hedefimiz var, 6 puan hedefimiz var. Beraberlikle tekrar gruba tutunduğumuzu düşünüyorum." şeklinde konuştu.

“Tüm Azeri kardeşlerimize teşekkür ediyoruz”

Burak Yılmaz, Azerbaycan da büyük bir destekle karşılaştıklarının altını çizerek, "Öncelikle tüm Azerbaycan halkına çok teşekkürlerimizi iletiyoruz. Onlar bizim kardeşlerimiz, dostlarımız geldiğimiz andan itibaren bunu hissettirdiler. Kendi evimizde oynayacağız. İtalya maçında deplasmanda gibi değildik, stada giriş ve çıkışından, atmosfere kadar tam anlamıyla deplasmandaydık. İnşallah yarın Galler'e burada deplasman havasını yaşatırız. Onların bizlerle olduğunu biliyoruz, bunları hep bize hissettirdiler. Bize sadece Allah’ın izniyle bir galibiyet kaldı, bunu kazanmak istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Editör: TE Bilisim