EURO 2020 A Grubu üçüncü maçında İsviçre'ye 3-1 yenilen A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, turnuvaya erken veda ettikleri için çok üzgün olduklarını söyledi.

Güneş, Bakü Olimpiyat Stadı'nda oynanan maçtan sonraki basın toplantısında yaptığı açıklamada, "Üzgünüz. Bu gruptan çıkmayı hedefliyorduk, çıkacak gücümüzün olduğunu düşünerek buraya gelmiştik. Güzel futbol oynamak, gruptan çıkmak hedefimizdi. Önümüzdeki güzel bir hikaye yazma imkanı vardı. Maalesef düşündüğümüzün tam tersi oldu. Futbolseverlere verdiğimiz beklentilerin altında kaldık. Yetenek, karakter önemli ama güçlü de olmak önemli. Rakip ilk geldiğinde golü attı. Hücuma gittiğimizde ikinci golü yedik. İlk yarı denk sayılabilir. Maçın tamamına baktığımızda, maçı kaybeden takım olarak bizim düşündüğümüz, oynadığımız oyunun anlayış olarak geride olduğu bölümleri de gördük. İsviçre topa sahip olan bir takım, onların da yetenekli oyuncuları var. Golleri bulabilseydik kazanabileceğimiz bir maçtı." ifadelerini kullandı.

“Bu grup gelecek 10 yıla damga vuracak”

Hem Galler hem de İsviçre maçları için üzgün olduğunun altını çizen Güneş, "Oyun olarak son iki maç, İtalya maçının gölgesinde kaldı. Bütün oyuncularım ellerinden gelen gayreti gösterdi ama yeterli olmadı. Bu sahnede kendilerini göstermeleri ve üst seviyede olmaları gerekiyordu. İlk defa bu turnuvaya katıldılar. Bizim için büyük bir imtihan, bu imtihanı en azından başarıyla geçip 16’ya kalmamız gerekiyordu. Bazen başarısızlık daha büyük tecrübe katabilir. Bu grup Türk futboluna 10 yıl daha damga vuracak. Bu turnuvayı böyle geçirmek üzüntü verici, bunu kabul etmek mümkün değil, bunun altından kalkacak bir takım olduğunu da düşünüyorum. Öyle başarılar yakalama şansları var ki. Galler ve İsviçre’yi yenebileceğimizi düşünüyorduk. Bunları başaramadık. Bu konuda eleştirilerine katılıyorum. Zaten bunları doğru yapsaydık, bunları konuşmayacaktık. Sorumlusu benim, bunu söylerken eksikleri de doğruları da biliyorum, bunu da sizle paylaşıyorum.” değerlendirmesinde bulundu.

“Kendi oyunumuzun altında kaldık”

Deneyimli teknik adam, takımın performans olarak geride kalmasına yönelik bir soruyu ise, '”Kendi oyunumuzun altında kaldığımızı söyledim. Bireysel ve takım olarak bunu söyleyebiliriz. Fiziksel, zihinsel yorgunluklar bazı oyuncularda fazla, bazılarında az olabilir. Fiziksel olarak eksiklik olduğunu kabul ediyorum ama bunun kampla ilgili olduğunu düşünmüyorum. Yüksek tempolu oynayan bir takım ortaya çıkaramadık. Başarı ya da başarısızlıkta yine bizim çocuklardır. Bu çocuklara, gençlere güveniyorum ama bugünkü imtihanı iyi geçemedik. Buna da katılıyorum." şeklinde yanıtladı.

Teknik Direktör Güneş sözlerini şöyle tamamladı: “Yetkili olduğum için sorumlu olduğumu söylüyorum. Herkes sorumlu, medya da sorumlu, yönetim de oyuncu da sorumlu. Takımın başarı ya da başarısızlığında sorumluluğu üstüme almam gerekir. Bunun karşılığı iş yapmak mıdır? işi bırakıp kaçmak mıdır? Yoksa çalışmak mıdır? Onu siz daha iyi takdir edersiniz.”

Editör: TE Bilisim