Kahramanmaraş Büyükler Ligi İkinci Amatör Küme’de 2019-2020 Sezonu’nda 3 takım Birinci Amatör Küme’ye yükselecek.

Kahramanmaraş İkinci Amatör Küme Büyükler Ligi’nde 2019-2020 Sezonu grupları ve fikstürü belirlendi. İkinci Amatör Küme Lig A Grubunda Elmalarspor, Kahramanşehirspor, Kartalgücüspor, Kızılseki Gençlikspor, Mağralı Fidanspor, Sakaryaspor ve Türkoğlu Gençlerbirliğispor olarak 7 takım, B Grubunda ise Bertizspor, Dulkadiroğlu 1337 Spor, Edelerspor, Eyüp Sultanspor, Karaziyaretspor, Maraşgücüspor, Onikişubat İdmanyurduspor ve Turkuazspor takımları yer alacak.

Kahramanmaraş Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Mehmet Bağrıaçık Toplantı Salonunda toplanan Futbol İl Tertip Komitesi’ndeki kura çekimine Komite Üyeleri, ASKF Yöneticiler ve Kulüp Temsilcileri katıldılar. 15 takımın katılacağı lig 2 grup halinde çift devreli lig usulü oynanacak. Komite tarafından çekilen kura sonucunda belirlenen gruplar ve fikstürün Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Amatör İşler Kurulu’na gönderildiği ve onayın ardından da liglerin 22-23 Şubat’ta başlatılacağı öğrenildi.

Bu sezon İkinci Amatör Küme A ve B Gruplarında ilk sırayı alacak takımlar doğrudan Birinci Amatör Küme’ye yükselirken, gruplarında 3 ve 4’üncü sırayı alan 4 takımın ise tek devreli lig usulü oynanacak olan Play-Of Grubu Maçları sonda bir takım daha adını Birinci Amatör Küme’ye yazdıracak.

Editör: TE Bilisim