Bu yıl 10. kez düzenlenen EAE Ultramaraton Türkiye Şampiyonası’nda birinciliği 8 saat 38 dakikalık derecesi ile Murat Kaya elde etti. Kadınlar kategorisinde yarışan eşi Svetlana Shepeleva Kaya da, zorlu parkuru 10 saat 31 dakikada tamamlayarak birinci oldu. 

Türkiye Atletizm Federasyonu faaliyet takviminde yer alan Kaymakamlık, Belediye ve Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından düzenlenen EAE Ultramaraton Türkiye Şampiyonası, Kavaktepe Mahallesi’nden başlamıştı. Almanya’da yaşayan astım hastası İbrahim Şahin’in 2009 yılında tek başına koştuğu önemli spor organizasyonunun startı, saat 08.00’de Kavaktepe Mahallesi’nden Elbistan Kaymakamı Özkan Demir tarafından verildi. Elbistan’dan başlayıp Afşin ve Ekinözü ilçelerini içine alan 100 kilometrelik parkuru tamamlamak için yurt dışından ve Türkiye’nin değişik bölgelerinden gelen 3’ü kadın 72 sporcu start aldı.

Elbistan’dan başlayıp Afşin ve Ekinözü ilçeleri geçildikten sonra yine Elbistan’da biten şampiyonada erkekler genel klasmanını 8.38’lik derecesi ile Murat Kaya birinci olarak tamamladı. İkinciliği ise Mehmet Aydıngör ve üçüncülüğü de Ramazan Erhan elde etti. Kadınlar genel klasmanda Svetlana Shepeleva Kaya 10 saat 31 dakikalık derecesi ile birincilik kupasını alırken Deniz Çiçek ise ikinci oldu. Erkekler 40 yaş altı kategorisinde İsmet Özler birinci ve Fatih Akkaya da ikinci oldu. Erkekler 40 yaş üstü kategorisinde Hüseyin Pamuk birincilik elde etti. 50 yaş üstü kategorisinde ise, sırasıyla Mecit Çelebi, Levent Özcan, Mehmet Korha Uymaz, Osman Göğebakan, Rıfat Erdoğan ve İbrahim Şahin ödül kazanan sporcular oldu. Erkekler 60 yaş üstü kategorisinde ise Fikret Baydar’a kupa verildi. En genç katılımcı olarak Ahmet Can Mıhçı ve en yaşlı katılımcı olarak da Muharrem Karaçizmeli kupa aldı.

Şampiyonanın ödül ve madalya töreni ise Hükümet Konağı önünde gerçekleştirildi. Dereceye giren sporculara ödül, kupa ve madalyaları; Kaymakam Özkan Demir, Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, İlçe Jandarma Komutan Vekili Soner Arslan, AK Parti İlçe Başkanı Av. Hasan Sungur, Gençlik ve Spor İlçe Müdür Vekili Ahmet Yılmaz, Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Cuma General, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Ali Bulut, Afşin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bekir Sıtkı Can ile Afşin İlçe Tarım ve Orman Müdürü Muttalip Kurt tarafından verildi.

Ultramaratonu 2009 yılında tek başına koşarak bu seviyelere gelmesinde büyük emeği olan İbrahim Şahin, çok mutlu olduğunu ifade ederek, "10 sene önce başladığımızda tek başıma koşmuştum. Sonraki yıl ise 2 kişi ile koşmuştuk. Şu anda 2 senedir Türkiye Ultramaraton Şampiyonası’nı düzenliyoruz. İnşallah gelecek yıl daha önemli organizasyonlara imza atacağız. Katılan tüm sporcularımızı tebrik ediyorum" dedi.

Editör: TE Bilisim