Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü öğrencisi Şehri Yavuz, 12-15 Mayıs 2022 tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirilen 7. Uluslararası Kick Boks Dünya Kupası (7th Turkish Open Kickboxing World Cup) turnuvasında 46 kg büyük bayanlar mücadelesinde dünya şampiyonu oldu. Şehri Yavuz, elde ettiği şampiyonlukla birlikte dünya şampiyonluğu unvanını 9. kez kazandı.

Belçika'nın başkenti Brüksel'de düzenlenen uzun bir sporcu eğitim kampı sonrası ülkemiz ev sahipliğinde gerçekleşen turnuvada 9. kez dünya şampiyonluğu elde eden Şehri Yavuz, elde ettiği başarıyla 9-21 Ağustos 2022 tarihleri arasında Kazakistan’ın başkenti Nur-Sultan’da yapılacak olan İslam Olimpiyatlarına katılma hakkı elde etti.

Şampiyonada ülkemizi, ilimizi ve üniversitemizi başarıyla temsil etmenin gururunu yaşadığını belirten Şehri Yavuz, “9. kez dünya kupası şampiyonu olarak marşımızı tüm dünyaya dinletip, bayrağımızı göndere çekmenin gururunu bir kez daha yaşıyorum. Bu turnuvada birinci olarak 9-21 Ağustos 2022 tarihleri arasında Kazakistan’ın başkenti Nur-Sultan’da yapılacak olan İslam Olimpiyatlarına katılma hakkı kazandım. Beni yetiştirip bu günlere getiren ve beni bu sporla tanıştırıp her anımda yanımda olan değerli aileme, antrenörüme, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Niyazi Can hocama, Sağlık Bilimleri Fakültesi bölüm hocalarıma, beni destekleyen arkadaşlarıma ve bana bu gücü veren Rabbime sonsuz teşekkürler.” ifadelerini kullandı.

Üniversitemiz öğrencisi Şehri Yavuz’u telefonla arayarak tebrik eden Rektörümüz Prof. Dr. Niyazi Can, “Öğrencimiz Şehri Yavuz 12-15 Mayıs 2022 tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirilen 7. Uluslararası Kick Boks Dünya Kupasında 46 kg büyük bayanlarda şampiyonluk elde etti. Bizlere bu gururu 9. kez yaşatan, ülkemizi, şehrimizi ve üniversitemizi başarıyla temsil eden Şehri Yavuz’u tebrik ediyor, 9-21 Ağustos 2022 tarihleri arasında Kazakistan’ın başkenti Nur-Sultan’da yapılacak olan İslam Olimpiyatlarında başarılar diliyorum.” diye konuştu.

KSÜ olarak öğrencilerin sportif faaliyetler içinde aktif bir şekilde yer almalarını teşvik ederek, sporun bütün branşlarına destek olduklarını hatırlatan Rektör Can, “Spora verilen desteklerin böyle güzel neticelere vesile olması bizleri de yeni destekler noktasında motive ediyor. Üniversitemiz imkânları doğrultusunda spora verilen desteklerimiz devam edecek.” dedi.

Editör: TE Bilisim