Türkiye’de profesyonel futbol liginin en üst seviyesi olan Süper Lig’de yer alan takımların oluşturduğu Kulüpler Birliği’nde başkanlığa yeniden Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman seçildi.

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, İstanbul Riva'daki Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) merkezinde gerçekleştirilen Kulüpler Birliği Vakfının olağan genel kurulunda yeniden başkanlık görevine getirildi. Orman, yeni dönemde gündemlerinin çok farklı olmayacağını belirterek, şunları söyledi:

"Yeni dönemde çok bir şeyin değişeceğini düşünmüyorum. Gündemimizde yeni olan bir şey yok. Zaten elimizdeki gündemlerle devam edeceğiz. Geldiğimizden beri Türk futbolunun bu marka değerini hak etmediğini söylüyoruz. Bunun üzerine çalışma yapmak lazım. Yeni federasyon yönetimi seçildiğinde de onlara yazılı olarak bildirdik. Çeşitli komitelerin kurulup, ortaklaşa çalışmayla Türk futbolunun marka değerini arttırmamız lazım. Stattaki seyirci sayısını attırmamız lazım. Türk futboluna olan ilgiyi arttırmamız lazım. Biz Kulüpler Birliği Vakfı olarak buna büyük destek vereceğiz. Aynı zamanda kulüplerimizin finansal problemleri var. Sahada iyi rekabet ediyoruz ama saha haricinde gayet iyi bir dostluğumuz var. El birliğiyle yapamayacağımız bir şey olacağına inanmıyorum."

Bu arada, TFF internet sitesinden yapılan açıklamada, “Türkiye Futbol Federasyonu olarak, Sayın Fikret Orman'ı tebrik eder, yeni yönetim dönemlerinde başarılar dileriz” ifadesi kullanıldı.

Editör: TE Bilisim