Türkiye profesyonel futbol liglerinde 2019-2020 sezonu Cuma günü en üst iki kademe olan Süper Lig ile TFF 1. Lig’de başladı. Ligin açılış maçlarında büyük heyecanlar ve sürprizler yaşanırken, üç takım ise yeni sezona – (eksi) puanlarla başlıyorlar.

Bir dönem Türk futbolunda iz bırakan Eskişehirspor, TFF 1.Liginde yeni sezona -6 puanla başlıyor. Aynı şekilde bölge futbolumuzun öncü takımlarından Şanlıurfaspor da TFF 2.Ligi Beyaz Grubunda – (eksi) 6 puanla yeni sezona başlarken; yine Türk futbolunda bir dönem başarılı futbolu ile dikkat çeken Manisaspor da TFF 3.Ligi 1. Grup’ta sezona – (eksi) 6 puanla başlıyor.

Her üç takımda FİFA kurallarını ihlal ettiği gerekçesi ile yeni sezona – (eksi) puanlarla başlıyorlar. Kararlar, TFF’nin internet sitesindeki ligler sayfasında yer alan her lige ait sayfada da görünüyor. Liglerde üç takımın – (eksi) puanlarla başladığı sezonda diğer takımların ise böyle bir cezası bulunmuyor.

Eskişehirspor, TFF 1.Ligde sezonun ilk maçını yarın kendi sahasında Keçiörengücü ile oynayacak. Şanlıufraspor ise TFF 2. Ligi Beyaz Grup’ta ilk maçında 1 Eylül Pazar günü deplasmanda BAK Spor ile karşılaşırken, bir dönem Süper Lig’de de mücadele eden Manisapor ise, yeni sezonda TFF 3.Ligi 1. Grupta ilk maçında deplasmanda Sultanbeyli Belediyespor ile oynayacak.

Editör: TE Bilisim