İtalya'nın başkenti Roma'da yarın başlayacak Avrupa Güreş Şampiyonası'nda 30 milli sporcu madalya mücadelesi verecek.

Milli güreşçiler, İtalya'da yarın başlayacak Avrupa Şampiyonası'nda mindere çıkacak. Başkent Roma'da düzenlenecek şampiyona 7 gün sürecek. Müsabakalar erkekler serbest stil, grekoromen ve kadınlarda 10'ar sıklette gerçekleştirilecek. Milli takım, 2020 Tokyo Olimpiyatları öncesi düzenlenecek son Avrupa Güreş Şampiyonası'nda 30 sporcuyla yer alacak.

Avrupa Şampiyonası'nın ilk gününde grekoromen stil 55, 63, 77, 87 ve 130 kilolarda elemeler ile çeyrek ve yarı final müsabakaları yapılacak. Türkiye'yi 55 kiloda Doğuş Ayazcı, 63 kiloda Rahman Bilici, 77 kiloda Yunus Emre Başar, 87 kiloda Metehan Başar ve 130 kiloda Rıza Kayaalp temsil edecek.

RIZA REKORUNU GELİŞTİRMEYE ÇALIŞACAK

Grekoromen stil 130 kiloda mücadele eden Rıza Kayaalp, üst üste 9, toplamda ise 10. kez Avrupa şampiyonu olabilmek için mindere çıkacak. En fazla Avrupa şampiyonluğuna ulaşan Türk güreşçi olan Rıza, rekorunu geliştirmeye çalışacak. Milli sporcu, geçen yıl Romanya'nın başkenti Bükreş'te 9. Avrupa şampiyonluğuna ulaşarak Türk güreş tarihine geçmişti.

Olimpiyat şampiyonu milli güreşçi Taha Akgül, sakatlığı nedeniyle kadroda yer almıyor. Uluslararası Yaşar Doğu Turnuvası öncesi milli takım kampında sakatlanan Taha, sol omzundan ameliyat edilmişti. Serbest stilde 7 kezle en fazla Avrupa şampiyonluğu yaşan Türk güreşçi unvanına sahip Taha'nın kariyerinde ayrıca 2 dünya ve 1 olimpiyat şampiyonluğu bulunuyor. Taha'nın yanı sıra milli güreşçi Buse Tosun da Avrupa Şampiyonası'na katılamayacak. Yaşar Doğu Turnuvası'nda sakatlanan ve tedavisine devam edilen Avrupa ve dünya üçüncüsü Buse, şampiyonada mindere çıkamayacak. Buse'nin 23 yaş altında Avrupa ve dünya şampiyonluğu bulunuyor.

Türk kadın güreşinin öncülerinden Yasemin Adar, üst üste 5. Avrupa şampiyonluğunu hedefliyor. "İlklerin kadını" Yasemin, Avrupa şampiyonalarında Türkiye'ye kadınlarda ilk altın madalyasını 2016'da Letonya'nın başkenti Riga'da kazandırmıştı. Riga'nın ardından 2017'de Novi Sad, 2018'de Kaspiysk ve 2019'da da Bükreş'te altın madalya kazanan Yasemin, aynı zamanda dünya şampiyonluğuna ulaşan tek kadın Türk güreşçi unvanına sahip.

MİLLİLER, BÜKREŞ'TE TARİH YAZMIŞTI

Türkiye, geçen yıl Romanya'nın başkenti Bükreş'te düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda 6 altın, 2 gümüş ve 8 bronz olmak üzere toplam 16 madalya kazanmıştı. Avrupa şampiyonalarında en fazla madalya sayısına ulaşan milliler, Romanya'da tarihi bir başarı elde etmişti. Türkiye, takım halinde erkekler serbest stil ve grekoromende ikinci, kadınlarda ise üçüncü olmuştu.

Avrupa Güreş Şampiyonası'nda madalya mücadelesi verecek milli sporcular ise şöyle:

Erkekler Grekoromen:

Ø 55 kilo: Doğuş Ayazcı

Ø 60 kilo: Kerem Kamal

Ø 63 kilo: Rahman Bilici

Ø 67 kilo: Enes Başar

Ø 72 kilo: Selçuk Can

Ø 77 kilo: Yunus Emre Başar

Ø 82 kilo: Burhan Akbudak

Ø 87 kilo: Metehan Başar

Ø 97 kilo: Cenk İldem

Ø 130 kilo: Rıza Kayaalp

Kadınlar:

Ø 50 kilo: Evin Demirhan

Ø 53 kilo: Zeynep Yetgil

Ø 55 kilo: Bediha Gün

Ø 57 kilo: Mehlika Öztürk

Ø 59 kilo: Elif Yanık

Ø 62 kilo: Elif Jale Yeşilırmak

Ø 65 kilo: Aslı Tuğcu

Ø 68 kilo: Kadriye Aksoy

Ø 72 kilo: Merve Pul

Ø 76 kilo: Yasemin Adar

Erkekler Serbest:

Ø 57 kilo: Süleyman Atlı

Ø 61 kilo: Hamza Alaca

Ø 65 kilo: Selahattin Kılıçsallayan

Ø 70 kilo: Haydar Yavuz

Ø 74 kilo: Soner Demirtaş

Ø 79 kilo: Batuhan Demirçin

Ø 86 kilo: Fatih Erdin

Ø 92 kilo: Süleyman Karadeniz

Ø 96 kilo: İbrahim Bölükbaşı

Ø 125 kilo: Tanju Gemici

Editör: TE Bilisim