Paralimpik yüzmede dünya üçüncülüğüne ulaşan Sevilay Öztürk, spora başladıktan sonra hem kendilerinin hem de insanların yaklaşımının değiştiğini söyledi.

İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen Dünya Paralimpik Yüzme Şampiyonası'nda  S5 kadınlar 50 metre kelebekte bronz madalya elde eden Sevilay Öztürk, başarıları, sporun hayatlarındaki önemi ve hedefleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Kahramanaraşlı bedensel engelli yüzüvü Sevilay Öztürk, dünya üçüncülüğü için "Çok mutluyum, çok gururluyum. Destek olan herkese çok teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanımız bizi çağırdığı için de çok mutlu oldum. Kendisine çok teşekkür ederim." dedi.

Avrupa Şampiyonası'nda gümüş madalyası bulunan Sevilay, çok sevdiği yüzme sporuna, bu yaz vefat eden antrenörü Osman Çullu sayesinde 6 yaşında başladığını belirtti. Üç yıldır milli sporcu olan 16 yaşındaki Sevilay, "Benim için güzel bir başlangıçtı" dediği yüzmenin hayatına etkisi hakkında şunları söyledi:

"Her şeyim değişti. Sosyal aktivitelere katıldım. Eskiden daha çok evde vakit geçiriyordum ama şimdi öyle değil. İnsanlarla güzel sohbetler ediyorum. Önceden hiç dışarı çıkmayan bir insandım. Yüzmeye başladıktan, kendimi spora adadıktan sonra güzel bir arkadaş çevrem oldu."

Sevilay, bundan sonra önündeki en önemli hedefin 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları olduğunu dile getirerek, "Çok iyi hazırlanacağım. Eksiklerimi tamamlayarak Tokyo Paralimpik Oyunları'nda birinci olup bayrağımı dalgalandıracağım." diye konuştu.

Editör: TE Bilisim