Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, Türkiye Futbol Federasyonunun Kulüp Lisans ve Finansal Fair Play Talimatı ile ilgili, "Oyun oynanırken kural değişmesine karşıyız." dedi.

Sarı-kırmızılı kulübünün olağan divan kurulu toplantısı, Galatasaray Lisesi'ndeki Tevfik Fikret Salonu'nda yapıldı. Düzenlenen toplantıda üyelerin eleştirilerine yanıt veren Başkan Mustafa Cengiz, TFF'nin Kulüp Lisans ve Finansal Fair Play Talimatı'nın oluşturulma aşamasında son bir ay haricinde büyük çabalarının olduğunu kaydetti. Cengiz, UEFA'nın Finansal Fair Play kuralları konusunda bilgili bir kulüp olduklarını aktararak, şöyle konuştu:

"Kulüp lisanslama talimatının başlangıç aşamasında Galatasaray Kulübü profesyonelleri ve yöneticileri çok büyük çaba gösterdi. Bütün toplantılara aylarca katıldık. UEFA Finansal Fair Play kriterlerinde uzman hale geldik. UEFA ile neredeyse akraba olduk. Yüzlerce sayfa yazı yazdık. Sonra 4 ay CAS süreci yaşadık. Bu konuda dünyada bilgi birikimi ve data açısından en saygın ve donanımlı kulüp durumundayız. Bizleri sahada yenen takımlar bile bizi bekledi. Bizim attığımız adımlara göre CAS'a gitti. Bunlara bakmadık çünkü biz hiçbir zaman adam markajı yapmayız, saha markajı yaparız."

Lisans talimatının son 1 ayında kendilerinin dışarıda bırakıldığını ileri süren Mustafa Cengiz, "Lisanslama çalışması bitti zannediyorduk. Sonra UEFA'dan bir telefon geldi. 'Lisanslamada neden yoksunuz?' dediler. Lisanslamanın son 1 ayında olmadığımızı öğrendik. Geçici başkan Hüsnü Güreli ve başkan adayı Nihat Özdemir'i aradım. 'Neden lisanslamanın finalize edilme aşamasında yokuz?' dedik. 'Kulüpler Birliğine söyledik.' dediler. Sonra bu lisanslama çıktı." ifadelerini kullandı.

Talimata son halini verenlerin şimdi değişmesini istediğini iddia eden Cengiz, "Bu lisanslama çok sert. Sert kararlar ve hükümler kondu, 'peki' dedik. Son oluşumun 2 ayında yoktuk. Tam tersine bugün dilekçe veren, 'değişsin' diyen kulüpler vardı. Final imza ve öneri onlara aitti. Oyun oynanırken kurallar değişemez. Camiamız şundan emin olsun; her platformda haksızlıklarla uğraşıyoruz. Duruşumuzu koyuyoruz. Sayın TFF de bunu çok net ve iyi biliyor. Oyun oynanırken kural değişmesine karşıyız. Gerçi oyun oynanırken bir kez kural değiştirildi, play-off yapıldı. Onda da alnımızın akıyla kupayı kazandık." şeklinde görüş belirtti.

Editör: TE Bilisim