TFF 2.Ligi Kırmızı Grup’ta Piserro Kahramanmaraşspor, ligdeki 21’inci hafta maçında deplasmanda Etimesgut Belediyespor’u 2-1 mağlup etti.

STAD: Etimesgut Belediyesi Atatürk Stadı

HAKEMLER: Çağdaş Altay, Salim Şanlıer, Ogün Kamacı

ETİMESGUT BELEDİYESPOR: Osman Mert Göktepe, Hüseyin Öztürk, Mikail Koçak (Dk. 87 Süleyman Türkeş), Ahmet Kaan Ergün, Akın Akman, Berat Tosun, Mehmet Taşcı, Burak Çolak, Furkan Emre Ünver (Dk. 46 Eyüpcan Delibalta), Alaettin Batuhan Tur, Mehmet Atik (Dk. 72 Muhammed Emre Kalkan)

PİSERRO KAHRAMANMARAŞSPOR: Özkan Karabulut, Nuri Melih Mursal, Gökhan Payal, Rıdvan Türker, Fatih Çiplak, Fatih Kamacı (dk. 89 Hüseyin Yılmaz), Hüseyin Cihan Avcu, Recep Türköz, Muhammed Enes Yılmaz, Hakkı İsmet Şimşek (Dk. 67 Ali Alperen Erdoğan), Haluk Türkeri (Dk. 74 Gürcan Gözüm)

GOLLLER: Dk. 12 Alaettin Batuhan Tur (kendi kalesine), Dk. 18 Berat Tosun, Dk. 59 Fatih Çiplak

SARI KARTLAR: Ahmet Kaan Ergün, Eyüpcan Delibalta, Hüseyin Cihan Avcu, Gürcan Gözüm, Haluk Türkeri, Fatih Kamacı

TFF 2. Lig Kırmızı Grupta mücadele eden Piserro Kahramanmaraşspor, başkent deplasmanında Etimesgut Belediyespor’u karşılaşmanın her iki yarısında bulduğu gollerle 2-1 mağlup etmeyi başardı. Ev sahibi takımın golünü Berat Tosun atarken, konuk takımın gollerini ise ev sahibi takımdan Alaettin Batuhan Tur kendi kalesine ve Fatih Çiplak kaydetti.

Sezonun ilk yarısını 22 puanla 11 ‘inci sırada tamamlayarak son yılların en başarılı grafiğini ortaya koyan Piserro Kahramanmaraşspor, devre arasında iyi bir hazırlık dönemi geçirerek ikinci yarıya formda girdi. Sezonun ikinci yarısına sadece 1 futbolcu transferiyle kadrosunu güçlendiren Kahramanmaraşspor, 18. Hafta maçında 12 Şubat Stadyumunda konuk ettiği rakibi Uşakspor’u 2-1 yenerek ikinci yarıya 3 puanla başlamıştı. Uşak maçı sonrası Ankara Demirspor’a konuk olan Kırmızı-beyazlılar, rakibine 4-0 mağlup olarak adeta şok yaşadı. Deplasmanda alınan yenilgi ile taraftarını üzen temsilcimiz, 20. Hafta karşılaşmasında kendi saha ve seyircisi önünde Sivas Belediyespor’u 2-0’la geçerek taraftarını sevindirmişti.

Temsilcimiz, 21. Hafta maçında ise Etimesgut Belediyespor’a konuk oldu. Atatürk Stadyumunda oynanan karşılaşmaya konuk takım, hızlı başladı. Daha maçın ilk dakikaları itibariyle rakibin üstüne, üstüne giden Kırmızı-beyazlılar, aradığı golü karşılaşmanın 12. dakikasında Recep Türköz ile bularak maçta 1-0 öne geçti. Yediği golün şokunu üzerinden atmak isteyen Ankara temsilcisi, ani ataklarla Kahramanmaraşspor kalesinde gol için etkili olmaya başladı. Rakip takım, 18. dakikada eşitliği yakaladı ve bu skor aynı zamanda ilk yarınında sonucu oldu.

Karşılaşmanın ilk yarısında olduğu gibi ikinci yarıda da Piserro Kahramanmaraşspor fırtına gibi esti. Özellikle orta alanda bulduğu boşlukları iyi değerlendiren aslanlar, 60. Dakikada Fatih Çıplak’ın golü ile maçta bir kez daha öne geçti. Maçta önde olmanın avantajı ile zaman zaman Etimesgut kalesinde etkili olan Kahramanmaraşspor, girdiği pozisyonlardan sonuç alamadı ve 90 dakikayı 2-1’lik galibiyetle kapatarak Play-Off’a bir adım daha yaklaştı. Alınan bu sonuçla Kahramanmaraşspor puanını 31’e yükselterek 8. sıraya çıktı. 22. Hafta maçında ise kendi sahasında Van Belediyespor’u konuk edecek.

Editör: TE Bilisim