Türkiye Futbol Saha Komiserleri Derneği (TFSKD), saha komiserlerinin de Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanununda yer alması için yaptığı mücadeleyi kazardı.

Gençlik ve Spor eski bakanları AK Parti Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak ve Samsun Milletvekili Çağatay Kılıç ile bazı AK Partili milletvekillerinin imzasını taşıyan Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.

Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Adalet Komisyonu’nda kabul edildikten sonra Genel Kurula geldi. Dün TBMM Genel Kurulunda yapılan görüşmelerde kabul edilen Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanuna göre; spor müsabakalarında saha komiserleri de kendilerine karşı işlenen suçlar bakımından kamu görevlisi sayılacak.

Teklifin yasalaşmasından önce dün gün boyu TBMM’de milletvekillerini ziyaret eden TFSKD İcra Kurulu Üyeleri, yasada saha komiserlerinin de yer alması için büyük çaba gösterdi. MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı, AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan başta olmak üzere bir çok milletvekilini ziyarete ederek dertlerini anlatan TFSKD İcra Kurulu, sonunda yasada kamu görevlisi olarak tanınmayı başardı.

TFSKD Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Doğan, Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunu’nun TBMM’den geçerek yasalaşmasından sonra yaptığı açıklamada  “Türkiye Futbol Saha Komiserleri tarihine altın harflerle yazılan ve bugün meclis gündeminde görüşülen 6220 sayılı sporda şiddetin ve düzensizliğin önlenmesine dair yasanın 20.maddesi Saha Komiserinin eklenmesiyle “Spor müsabakalarında görev yapan Hakem, Gözlemci, Temsilci ve Saha Komiseri bu görevleriyle bağlantılı olarak kendisine karşı işlenen suçlar bakımından kamu görevlisi sayılır” şeklinde kanunlaşmıştır” dedi.

Doğan “Bugün büyük mücadele örneği gösteren ve kapı kapı vekillerimizi ziyaret ederek gerçekleştiren Yönetim Kuruluma ve bizlere destek veren Bakanlarımıza ve değerli vekillerimize teşekkür ederim. Biz büyük bir aileyiz” ifadesini kullandı.

Editör: TE Bilisim