Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yılı kutlama etkinlikleri kapsamında yapılan Şalvar Güreşi Dünya Şampiyonası sona erdi. Şampiyonada başpehlivanlık unvanını İsmail Balaban aldı.

Şampiyonada bir konuşma yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, ata sporu güreşin tarihinin çok eskilere dayandığını ifade ederek: “Ata sporumuz güreşte, ecdadımızın cesaretini, “mazlumun yanında, zalimin de karşısında duran” yiğitliğini görmek mümkündür. Şampiyonaya Azerbaycan, Brezilya, Bosna-Hersek, Hindistan, Arnavutluk, Kırgızistan, Pakistan, Rusya, İran, Kazakistan, Özbekistan, Japonya, Kanada gibi 46 farklı ülkeden 300 sporcu katılıyor. Dünyanın dört bir yanından gelen sporcularımızı, Kahramanmaraş’ta misafir etmekten sevinç duyuyoruz. Bu yılın diğer bir farkıysa, Altın Kemerli Kırkpınar Başpehlivanı İsmail Balaban’ın aramızda bulunması, ayrıca müsabakalara katılacak olmasıdır” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Vali Özkan, Federasyon Başkanı Kazancı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Güngör’e hilkat giydirildi. Seremoni sonrası final güreşleri başladı ve dereceye girenlere madalya ve ödülleri verildi.

Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, AK Parti Milletvekilleri Ahmet Özdemir, İmran Kılıç, Cihat Sezal, İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Başkanı Dr. Hakan Kazancı ile belediye başkanları ve binlerce güreşseverin izlediği Şalvar Güreşi Dünya Şampiyonası 8 sıklette gerçekleştirildi.

ŞAMPİYONADA KİLOLARINDA DERECEYE GİRENLER

55 kilo 1. Ahmet Çınar, 2. Muhammed Taşdelen, 3 Bahri Söyler.

60 kilo 1.Mıntul Laev, 2.Ali Gürsoy, 3.İsmail Tuluev

65 kilo 1.Rahman Rahimpoor, 2. Mujlim Mektıhanov, 3.Adem Dzhembulatov

70 kilo 1.Ertuğrul Kaveci, 2.Rıza Mucthader, 3.Shamil Akmedov

75 kilo 1. Hasan Kaya, 2. Esat Ardıç, 3. Hamid Elahyan

80 kilo 1.Nuri Temur, 2. Adam Khasiev, 3.Ali Reza Keshavarz

90 kilo 1. Akbar  Sobranimimch, 2. Seza Arslan, 3. Atilla Kaan Aydın

90+ Kilo 1. İsmail Balaban, 2. Ömer Yavuz, 3. Adam Daulbekov

Editör: TE Bilisim