Çekya'da yapılan 2019 Avrupa Genç Takımlar Satranç Şampiyonası, sona erdi. 12 yaş takımımız şampiyonayı 2. sırada tamamlarken, 2. masada yarışan Zümra Meryem Alagöz masa birincisi olmayı başardı. 12 yaş genel takımımızda ise 2. masada yarışan Hasan Hüseyin Çelik masa ikincisi, 3. masada yarışan Yusuf Portakalcı da masa üçüncüsü olmayı başardı.

12 yaş kızlar takımımız şampiyonluk maçı için lider Polonya ile karşılaştı. 1. masada oynayan Ecrin Efsa Büyük açılıştan eşit çıksa da oyunortasında rakibinin yaptığı kalite fedası sonrasında işler istediği gibi gitmedi. 2. masada mücadele eden Zümra Meryem Alagöz ise oyunortasında rakibinin zayıflıklarına avantaj elde etti. Sonrasında oynadığı güzel oyun rakibini mağlup etmeyi başaran sporcumuz böylelikle kendi masasında şampiyon olmayı başardı. Takımımız ise rakibi ile 1-1 berabere kalarak 9 puan ile 2. sırada şampiyonayı noktaladı.

12 yaş genel takımımız liderliği paylaşan Macaristan takımı ile karşılaştı. 1. masada siyah taşlar ile kazanç konuma geçen Adar Tarhan, rakibinin hamle tekrarı fikrini kaçırdı ve maç berabere bitti. 2. masada oynayan Hasan Hüseyin Çelik ise açılıştan istediği gibi çıktı ve oyunortasında yaptığı güzel bir feda ile rakibini paramparça etti ve maçı kazanmayı başardı. Bu güzel galibiyet ile 4.5 puan alan sporcumuz kendi masasında 2. olmayı başardı. 3. masada mücadele eden Yusuf Portakalcı maçını kaybetse de masa derecesinde 3. olmayı başardı. 4. masada oynayan Can Durak ise oyunortasında bulduğu güzel bir taktik fikir ile avantajı eline aldı ve rakibini mağlup etmeyi başardı. Böylece takımımız kuvvetli rakibini 2.5-1.5 yenmeyi başardı ve şampiyonayı 4. sırada tamamladı.

18 yaş genel takımımız ise son turda İsrail-Rehovot Satranç Okulu takımını 3-1 yenerek turnuvaya galibiyet ile veda ettiler. Bu sonuç ile 5 puana ulaşan sporcularımız 13. sırada kendilerine yer buldular. 18 yaş kızlar takımımız ise son turda Çekya-2 takımına 1.5-0.5 kaybettiler. Takımımız şampiyonayı ise 6 puan ile 14. sırada kapattılar.

Editör: TE Bilisim