EURO 2020'de oynayacağımız İsviçre maçı için çevrim içi düzenlenen basın toplantısına katılan A Millî Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş; "Bu oyuncular gelecek 10 yılın oyuncuları. Bir an evvel silkinip yola devam edeceğiz. Ben de onlardan bu başarıyı bekliyorum. Bunu 2 maçta yapamadık, yarın galibiyet için oyun anlayışında olmak istiyoruz. Oyuncu grubuma güveniyorum İsviçre ve Türkiye, İtalya'nın ardından daha iyi bir takım görüntüsü verse de Galler ikinci sırada yer alıyor Biz son şansımızı kullanacağız. Güzel bir maç bekliyorum. Kazanmak için oynayacağız." yorumunu yaptı.

Sportif başarı ve oyuncularımızın dünya arenasından sahneye çıkması için turnuvayı bir şans olarak gördüklerini ancak bekledikleri gibi olmadığını aktaran deneyimli teknik adam "Biz favori takım olarak gelmedik, favori takımlar gibi olmak için geldik. Tecrübe oyuncuların sadece yaşıyla ilgili değil. Bu takım bizim, bu oyuncular da bizim. Herkes başarı bekliyor. Başarıyı herkes sever. Başarısızlık yalnızlıktır." sözlerini kullandı.

"Oyuncularımla gurur duyuyorum"

Birçok eleştirinin temelsiz olduğunun da altını çizen Şenol Güneş, "Arkadaş bağlarının zayıflaması, transfer söylentileri öyle bir şey yok. Antrenmanın basına kapatılması dediler, biri hariç başından beri tüm idmanlar açık. UEFA bize 'Basına en çok antrenman açan sizsiniz' dedi. Buradaki iki kötü sonuçtan sonra çok iyi yaptık, yanlış olmadı demek doğru değil. Bazı yanlışlar, ortaya koyduğunuz senaryonun çıkmamasıyla da ortaya çıkabilir. Bu durum oyuncu için de geçerli. Norveç, Hollanda maçının kadrosuyla İtalya, Galler maçına çıkarken daha çok şey bekleyebilirim. Takım bütünlüğü, kamplar, küçük küçük sebepler bulunup söylenebilir. Ama ortalığı toz dumana katarak, takımı karıştırmayı, havayı bozmayı doğru bulmuyorum. Oyuncularıma 'Sizinle gurur duyuyorum ve sizlere inanıyorum. Gelecekte de en iyisini siz yapacaksınız.' dedim." ifadelerini kullandı.

A Milli Takım Teknik Direktörü şöyle devam etti: "Görevi yapan oyunculardır. Ama görevi ben verdiğim için buradaki başarısızlığın sorumluluğunu almak eziklik değildir. Doğru düşüncelerin bazen senaryolarda gerçeğe dönüşmediğini görebiliyorsunuz. Bu oyuncu için de böyledir. Oyuncuların teknik, taktik ve fizik güçleri sahaya yansımadı. Az yaptığımız hataları çok yaptık. O kadar olumsuzluklar oldu ki bu sıkıntılar doğdu. İki maç sonunda grupta şansımızın az olması, bizim beklediğimiz bir şey değil. Biz en azından Galler'in yerinde olmalıydık. Galler iyi değerlendirdi, biz bunu değerlendiremedik. İtalya maçını herkes kaybedebilir, bu normal. Belki İsviçre ve Türkiye, kağıt üzerinde daha iyi durumda olabilir ama şu anda bu gerçekleşmedi. Sahaya inandığımız bir oyun ve oyuncuları koyuyoruz. Bu zaman zaman başarıya dönüşüyor, zaman zaman başarısızlığa. Keşke diyerek yapacağımız bir iş değil bu. İnandığımız doğrultuda bir kadro sahaya sürüyoruz. İki maçta dalgalanma geçiren oyuncular olabiliyor

Şenol Güneş, "İsviçre maçında kadroda büyük bir değişiklik beklemeli miyiz?" sorusuna ise, "Büyük bir değişiklik değil ama değişiklik olabilir. Oyuncular ve ben performansımızın altında görünüyoruz, bunun da sonuca yansıdığını görüyoruz. Sahaya süreceğimiz oyuncular, onlardan beklentimiz olduğunu bilecekler. Futbolun ofansif ve defansif yönünü fazla yapamadık. Top kapmada zorluklar çektik. Orta sahamız önceki maçlarda çok iyiydi ama son 2 maçta biraz eksik oldu. Umut Meraş olmayacak. Orta sahada değişiklik olabilir." yanıtını verdi.

Editör: TE Bilisim