Süper Lig Cemil Usta Sezonu’nun ilk galibiyetini sahasında geçen sezonun şampiyonu Galatasaray’ı sahasında 2-+0 mağlup eden YUKATEL Denizlispor aldı.

Profesyonel futbol liglerinin en üst kademesi olan Süper Ligi’de Cemil Usta Sezonu, dün oynanan YUKATEL Denizlispor – Galatasaray karşılaşması ile başladı. Geçen sezon TFF 1. Lig’de şampiyon olarak uzun bir aradan sonra Süper Lige dönüş yapan Denizlispor, geçen sezonun Süper Lig Şampiyonu Galatasaray’ı 2-0 mağlup ederek, sezona galibiyetle başladı.

Konuk ekip Galatasaray’dan Marcao, 43. dakikada orta alanda Rodallega'ya yaptığı faulün ardından ikinci sarıdan kırmızı kartla oyun dışında kaldı. 75. dakikada Yukatel Denizlispor öne geçti. Bergdich'in pasıyla ceza alanı dışında topla buluşan Recep Niyaz'ın sert şutunda, meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 1-0. 90+4. dakikada Yukatel Denizlispor farkı 2'ye çıkardı. Mbamba'nın pasıyla ceza alanı içinde topla buluşan Rodallega'nın vuruşunda, meşin yuvarlak bir kez daha filelere gitti: 2-0

Bu arada Süper Lig’de bugün 19:15’de Ankara Eryaman Stadyumundan Gençlerbirliği - Çaykur Rizespor, 21:45’te Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Stadyumunda İstikbal Mobilya Kayserispor – Alanyaspor ve Sivas Yeni 4 Eylül Stadyumunda ise Demir Grup Sivasspor – Beşiktaş maçları oynanacak. Ligde yarın ve pazartesi günü oynanacak maçların programı ise şöyle:

18 AĞUSTOS PAZAR

19.15 Konyaspor-MKE Ankaragücü (Konya Büyükşehir Belediye)

21.45 Göztepe-Antalyaspor (Bornova Aziz Kocaoğlu)

21.45 Yeni Malatyaspor-Medipol Başakşehir (Yeni Malatya)

21.45 Kasımpaşa-Trabzonspor (Recep Tayyip Erdoğan)

19 AĞUSTOS PAZARTESİ

20.00 Fenerbahçe-Gazişehir Gaziantep (Ülker)

Editör: TE Bilisim