Milli futbolcu Çağlar Söyüncü, İzlanda maçını kazanarak Avrupa Şampiyonası'na gitmek istediklerini belirtti.

Bugün kendilerini güzel bir atmosferin beklediğini vurgulayan Çağlar, "Şimdiye kadar olduğu gibi taraftarımızın bizi yalnız bırakmayacağını biliyoruz. Bizim için çok önemli bir maç. Hazır durumdayız. Tabii ki hocamız geldiği ilk günden beri bu finallere kalma hedefini söylüyordu. Gruplara iyi başladık ve şimdi son bir adım kaldı. Yarın sahaya 3 puan için çıkacağız. Grup liderliği bizim için çok önemli. Takım halinde elimizden geleni yapacağız. Şu anda her şey çok güzel gidiyor." diye konuştu.

Gruplarda milli takımın yalnızca 3 gol yediğinin hatırlatılması üzerine Çağlar, "Çok iyi bir arkadaşlık ortamımız var. Hep birlikte iyi defans ve hücum yapıyoruz. Bunu sadece geri dörtlüye bağlamıyorum, takım halinde iyi savunma yapıyoruz. Defans oyuncuları ön plana çıkıyor ama takımın uyumu çok iyi." açıklamasını yaptı. Çağlar, İngiliz ekibi Leicester City'deki başarılı performansıyla ilgili, şöyle konuştu:

"Oraya gittiğim ilk günden beri oynasam da oynamasam da her zaman futbola odaklanmaya çalışıyordum. Çünkü profesyonel futbolcularız. Her zaman istediğiniz olmuyor. Kendinizi beğenebilirsiniz ama sonuçta hocanın takdiri. Ben hiçbir zaman çalışmayı bırakmadım. Bana gelecek süreyi bekledim. Bu sene de bana forma şansı geldi. Kendimi daha çok geliştirmem gerekiyor. Takım halinde iyi gidiyoruz. İyi bir ligde oynuyorum. Çok iyi takımlar ve futbolcular var."

Milli oyuncu, efsane İngiliz golcü Gary Lineker'in kendisiyle birlikte çektiği fotoğrafı sosyal medya hesabından övgü dolu sözlerle paylaşmasıyla ilgili, "Havalimanında çok erken bir saatti. Maçtan sonra yorgunluk da vardı. İlk başta birbirimizi tanımadık. Güvenlik görevlileri fotoğraf çektirirken yüzüne baktım. Ben onu tanıdım, o da beni tanıdı. Öyle bir istek geldi ve ben de "Tabii ki memnuniyetle." dedim. O da Leicester City patentli bir oyuncu. Aramızda güzel bir diyalog geçti. Benim için unutulmazdı. Ona teşekkür ederim." ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim