Türkiye Futbol Federasyonu'nun Euro 2020 turnuvası için özel hazırlayarak digital kanallarından duyurduğu ve Instagram üzerinden büyük ilgi gören "Sunduğun Gol Olsun" projesi, UEFA GROW 2021 ödüllerinde, Fan Engagement kategorisinde yaratıcılık ve inovasyon ödülüne layık görüldü.

UEFA'nın merkezi Nyon'da çevrimiçi olarak gerçekleşen, sunuculuklarını Nadine Kessler ile efsanevi futbolcu Luis Figo'nun yaptığı ödül töreninde, Türkiye Futbol Federasyonu 1. Başkan Vekili ve UEFA Yönetim Kurulu Üyesi Servet Yardımcı da açılış ve kapanış konuşmalarında yer aldı.

UEFA'ya üye ülkelerin futbolu geniş kitlelere tanıtmak için oluşturduğu yenilikçi projelerini ödüllendirmek amacıyla pazarlama alanında düzenlenen UEFA GROW Ödülleri'ne 43 federasyon başvururken toplamda 150 proje değerlendirmeye alındı. Yarışmada "Sunduğun Gol Olsun" projesi ödüle layık bulundu. "Sunduğun Gol Olsun" projesi 128 bin taraftarın katılımıyla gerçekleşti. Bugüne dek Türkiye'de spor kategorisinde en çok katılım sağlanan ve kullanılan sosyal medya filtresi olan "Sunduğun Gol Olsun" projesi, Euro 2020'de Türkiye-İsviçre maçında da İrfan Can Kahveci'nin attığı gol ile hayat buldu.

Yeni nesillere Milli Takım coşkusunu doyasıya yaşatarak, z kuşağına da dokunmayı hedefleyen Türkiye Futbol Federasyonu önümüzdeki dönemlerde de digital alanda yenilikçi projeleri önceliklendirmeyi hedefliyor.

Editör: TE Bilisim