TamSaha dergisinin Ekim sayısı yayında. Dünya ve Türkiye futbolunun gündemindeki konuları röportajlar ve dosyalarla ele alan derginin 203. sayısı da dopdolu.

Stefan Kuntz: Eski dost, yeni hoca

Oyunculuk kariyeri boyunca Bundesliga'da iki defa gol krallığı tacını taktı. Almanya Millî Takımı'nda 25 maçta 6 gol atarken EURO 1996'da Avrupa şampiyonluğu yaşadı. Futbol hayatında tek yurt dışı tecrübesini 1994-95 sezonunda Beşiktaş'ta geçirdi. Almanya'nın alt liglerindeki teknik adamlık denemelerinin ardından Kaiserslautern'in başkanlığını yaptı. 2016'da Almanya U21 Millî Takımı'nın başında teknik direktörlüğe döndü ve üç kez final oynattığı ekibine iki Avrupa şampiyonluğu kazandırdı.

Ayrıca, "2022 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri: Mücadele kızışıyor", "EURO 2020: Finalin röntgeni", "Avrupa Kupaları: İki sevinç, iki hüzün", "İstanbul'da muhteşem kura töreni", "Şampiyonlar Ligi: Messili PSG mi, Ronaldolu United mı, yoksa bir başkası mı?", "Messi'nin vedası", "Japon Futbolu: Genç yıldızlarıyla gelişiyor", "Modern futbolun taktiksel değişimi", "Gerard Lopez: Futbol dünyasının yeni sihirbazı", "Tokyo 2020 Futbol: Bir yanda Brezilya, bir yanda Kanada", "Bill Shankly: Liverpool'un kaderini değiştiren adam", "UEFA Süper Kupa: Chelsea nihayet", "Gerd Müller: Golün diğer adıydı" dosyaları ile TamSaha'nın 202. sayısında da futbol kültürünün değişik konularıyla, farklı bir içerik yer alıyor.

"Kornerden gol atınca istemeye geldiler!"

Eğitimci anne ve babanın futbolcu kızı, Kadın Millî Takımımızın kaptanlığını yapıyor. Ailesinin desteği ve yardımıyla bugünlere geldiğini belirten kaptan, ay-yıldızlı formayı 101 kez giymenin gururunu yaşarken yeni hedeflerine de azimle koşuyor. Bir yandan öğretmenlik yaparken bir yandan yurt dışında doktora planlıyor, öte yandan TFF'nin kurslarında ders veriyor. Bir kulüple tanışma hikâyesi ise bir okul maçında kornerden iki gol attıktan sonra evine gelinip babasından istenmesiyle başlıyor.

Volkan Yeşilırmak: Erciş'in millî öncüsü

Tesadüf eseri tanıştığı plaj futbolunda 2011 yılından bu yana ay-yıldızlı formayı giyiyor. Erciş'ten Plaj Futbolu Millî Takımı'na seçilen ilk oyuncu olarak yöre gençlerine öncülük yaparken, millî oyunculuğun bir yandan üniversite kapılarını bir yandan da ufkunu açtığını anlatıyor.

Birgül Sadıkoğlu: Uğruna takım kuruldu

Futbolcu bir annenin kızı. İçine kapanık bir çocukken çemberini futbolla kırdı. Beden eğitimi öğretmeni Rıfat Çiçek tarafından keşfedildi. Eskişehirspor'da oynarken takım kapatılınca hocası onun için bir kadın futbolu kulübü kurdu. TFF'nin futbol köylerinde keşfedilip o kulüpten Millî Takım'a gelen tek oyuncu oldu. Şimdi ise Ukrayna Ligi'nde top koşturuyor.

Ayrıca, "Türkiye-Karadağ: Kapkara bir sürpriz", "Cebelitarık-Türkiye: Geç oldu, güç oldu, üç oldu", "Hollanda-Türkiye: Zehirli Portakal", "2022 Dünya Kupası Elemeleri: İki rekor, bir firesiz takım", "Süper Lig Transfer Raporu: Bir yanda şöhretler bir yanda gençler", "Avrupa Kupaları: Yeni kupa yeni formatlar", "FIFA Transfer Raporu: Son 10 yılda transfere 48.5 milyar dolar harcandı", "Futbol Ekonomi: Premier Lig kulüpleri pandemiyi dinlemedi", "Beş Büyük Ligin Transfer Raporu: Gündemi yine Messi ve Ronaldo belirledi", "Ian Rush: Kırmızıların en büyük gol silahı", "Türkiye 2021 EAFF Avrupa Ampute Futbol Şampiyonu: Türk milletine armağan olsun", "Türkiye-Portekiz: Kadınlarımız puanla başladı", "U21 Avrupa Şampiyonası Elemeleri: İki maç, tek puan" dosyaları ile TamSaha'nın 203. sayısında da futbol kültürünün değişik konularıyla, farklı bir içerik yer alıyor.

Editör: TE Bilisim