İtalyan basınına konuşan Fatih Terim, EURO 2020'deki finalin Türkiye ile İtalya arasında oynanmasını istediğini söyledi.

Genç ve kaliteli bir takıma sahip olduğumuzu belirten tecrübeli teknik adam, "Turnuvada elde edeceğimiz bir başarı benim için sürpriz olmaz'' dedi.

Fatih Terim, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası öncesi İtalyan gazeteleri La Gazzetta dello Sport ve Corriere della Sera'ya açıklamalarda bulundu.

Gönlünden Türkiye - İtalya finali geçtiğini belirten tecrübeli çalıştırıcı, ''Mancini ve takımı harika işler çıkarıyor. Uzun süredir yenilmeme serisine sahipler. Buna karşın biz de oldukça genç ve kaliteli bir takıma sahibiz. Turnuvada elde edeceğimiz bir başarı benim için sürpriz olmaz'' dedi.

A Milli Takım teknik direktörü Şenol Güneş'e ayrı bir parantez açan Fatih Terim, ''Çok eski arkadaşım. Milli Takım'da yıllarca birlikte oynadık. Türkiye'nin yetiştirdiği en başarılı futbol insanlarından biri'' şeklinde konuştu.

Burak Yılmaz'ın gösterdiği performansın kendisini şaşırtmadığını da dile getiren 67 yaşındaki çalıştırıcı, Merih Demiral içinse ''Türk gençlerine örnek olabilecek bir futbolcu'' ifadesini kullandı.

İtalya'dan 2'inci evi olarak bahseden Fatih Terim, ''20 yıl sonra bile her gün mesajlar alıyorum. Özellikle Floransalılar beni hiç unutmuyor ve onlarla çok derin bir bağım var'' cümlesini kullandı.

Editör: TE Bilisim