2019-2020 TFF 1. Lig fikstür çekimi, TFF Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri Orhan Saka Salonu'nda yapıldı.

Fikstür çekimi, Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Vekili Yılmaz Büyükaydın, Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi Hamit Altıntop, Genel Sekreter Kadir Kardaş, Maç Planlama Müdürü Besim Yalçın, TFF 1. Lig kulüpleri başkan ve temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

TFF Başkan Vekili Yılmaz Büyükaydın, fikstür çekimi öncesinde yaptığı açılış konuşmasında şu değerlendirmede bulundu:

"TFF 1. Lig'de 2019-2020 sezonunun fikstür çekimini biraz sonra hep birlikte gerçekleştireceğiz. Fikstür çekimine başlamadan önce sizleri sevgi ve saygıyla selamlıyor, hepinize hoş geldiniz diyorum. Futbol tutkusu yüksek şehirlerimizin takımlarının mücadele ettiği TFF 1. Lig, federasyonumuzun gözbebeği bir organizasyon.

Süper Ligimiz gibi 1. Ligimiz de rekabet seviyesi üst düzeyde, son haftalara kadar süren heyecanı ile Türk futboluna ayrı bir renk katmaktadır. Rekabetin üst seviyede yaşandığı bu futbol zenginliğimiz, aynı zamanda şehirlerimiz arasında güçlü dostluk bağları da oluşturmaktadır. Ligimize değer katan uluslararası yayıncımız beIN SPORTS'a da federasyonumuz ve şahsım adına teşekkür ediyorum.

Futbolda şampiyonluk çok değerlidir. Fakat, saygı ve Fair Play de en az şampiyonluk kadar önemlidir. Sizlerin bu ilkeden ödün vermeden mücadele edeceğinize olan inancımız tamdır. Federasyon olarak siz değerli kulüplerimizin her zaman yanındayız. Sizler için her zaman elimizden gelen gayreti göstermeye hazırız. Tüm kulüplerimize yeni sezonda başarılar diliyor, sonunda hak edenin kazandığı centilmence bir lig, güzel bir sezon temenni ediyorum. Selam ve sevgilerimi sunuyor, sezonumuzun hayırlı olmasını diliyorum."

LİGDE İLK HAFTA PROGRAMI ŞÖYLE

ALTAY – ÜMRANİYESPOR

ADANA DEMİRSPOR – BALIKESİRSPOR

OSMANLISPOR FUTBOL KULÜBÜ – BOLUSPOR  

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE ERZURUMSPOR – İSTANBULSPOR A.Ş.  

ESKİŞEHİRSPOR – KEÇİÖRENGÜCÜ

AKHİSARSPOR – ADANASPOR A.Ş.

FATİH KARAGÜMRÜK A.Ş. – BURSASPOR

HATAYSPOR – ALTINORDU A.Ş.

GİRESUNSPOR – MENEMEN SPOR

FİKSTÜR İÇİN TIKLAYIN http://www.tff.org/default.aspx?pageID=142

Editör: TE Bilisim