TamSaha dergisinin Ocak sayısı yayında. Dünya ve Türkiye futbolunun gündemindeki konuları röportajlar ve dosyalarla ele alan derginin 182. sayısı da dopdolu.

Cemil Usta Sezonu bize yeni bir şampiyon armağan edebilir. Geçtiğimiz üç sezonda ilk yarıları lider tamamlayan ancak üç denemesinde de şampiyonluğu ıskalayan Medipol Başakşehir'in ardından deneme sırası Demir Grup Sivasspor'a gelmiş görünüyor. Rıza Çalımbay'ın öğrencileri, 17 maçlık periyodu en yakın rakibi Başakşehir'in 4 puan önünde, 37 puanla lider tamamladı. Geçmişte de iki kez ilk yarı liderliği yaşayan ancak şampiyonluk hedefine ulaşamayan kırmızı-beyazlılar bakalım bu defa şeytanın bacağını kırıp ligimizi yeni bir şampiyonla tanıştırabilecek mi?

Millî Takımımızın EURO 2020 elemelerindeki 10 maçlık yolculuğunda forma giyen 34 oyuncunun 29'u Genç Millî Takımlar için erken yaşlarda keşfedilip ay-yıldızlı formaya kazandırıldı. Genç Millî Takımlar için en erken yaşta keşfedilen oyuncu, U14 kategorisinde millî formayı giyen Abdülkadir Ömür oldu. Emre Belözoğlu, Ozan Kabak ve Okay Yokuşlu U15, Mert Günok, Zeki Çelik, Hakan Çalhanoğlu, Berkay Özcan ve Enes Ünal ise U16 seviyesinde ay-yıldızlı formayla tanıştı. Umut Meraş, Nazım Sangare, Gökhan Gönül ve Abdulkadir Parmak direkt A millî olurken, Deniz Türüc, 22 yaşında A2 Millî Takımı'nda oynadı.

"FUTBOL EĞİTİMİNDE AVRUPA MARKASIYIZ"

Fenerbahçe forması altında Galatasaray'a attığı gollerle sarı-lacivertli tribünleri coşturan bir dönemin usta santrforu, o dönemle bugün arasında büyük farklılıklar olduğunu söylüyor. "Fiziksel şartlar günümüzde daha iyi ancak o zamanlar arkadaşlık bambaşkaydı" değerlendirmesini yapan eski gol kralı, "Türk futbolu Millî Takım bazında iyi yolda. Kulüplerimize henüz istediğimiz ölçüde yansımasa da eğitim anlamında Avrupa'nın sayılı ülkeleri arasındayız" diyor.

Makedonya'da doğan, bir süre Almanya'da yaşayıp futbol hayatını Saraybosna'da şekillendiren Bosna-Hersek vatandaşı oyuncu, Slovakya, Belçika, Norveç ve Hırvatistan'dan geçen kariyerinde meziyetlerini şimdi Kasımpaşa için sergiliyor. Bugün geldiği noktayı "inanç, disiplin ve odaklanma" üçgenindeki başarısına bağlayan 10 numara, Millî Takımımızın EURO 2020'deki şansı için ise "Bütün maçlarda kompakt ve birlikte hareket ettiler. Gerçek bir takımın kimliğini sahaya yansıttılar. Gidebilecekleri yerin sonu yok. Her şeyi yapabilirler" yorumunda bulunuyor.

Henüz 16 yaşında Kadın A Millî Takımımızın kampına katılan gurbetçi forvet, Almanya'nın Harburger Turnerbund takımında forma giyiyor. Almanya'nın da millî takımı için kıskaca aldığı genç oyuncu, futbolcu bir babanın kızı. Spor okulunda eğitimini sürdüren ve polis olmak isteyen Beyza Kara'nın rol modeli ise Dzsenifer Marozsan.

Ayrıca, "Süper Lig: Yabancı oyuncuların röntgeni", "Avrupa Futbol Şampiyonası Tarihi-1: Avrupa futbolunda bir milat: 1960", "Avrupa Şampiyonalarında Türkiye-1: Boşa geçen yıllar", "Şampiyonlar Ligi: Beş büyük damgası", "UEFA Avrupa Ligi: Başakşehir yolda tek başına", "FIFA Kulüpler Dünya Kupası: Liverpool dünyanın da zirvesinde", "Beş Büyük Lig: Liverpool geri sayıma başladı", "Sheffield United FC: Jiletlerin dönüşü", "Juninho Pernambucano: Frikiklerin efendisi", "Ballon d'Or: Messi zirvede tek başına", "Tuncay Mesçi: Kıvılcımı Kıbrıs'ta çakan adam", "Gürcan Berk: Asi krampondan sessiz veda" dosyaları ile TamSaha'nın 182. sayısında da futbol kültürünün değişik konularıyla, farklı bir içerik yer alıyor.

Editör: TE Bilisim