Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) başkanlığından istifa eden Yıldırım Demirören’in yerine Hüsnü Güreli genel kurula kadar vekâlet başkanlık yapacak.

TFF internet sitesinden yapılan bilgilendirmede “Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nun bugün yaptığı toplantıda, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Sayın Yıldırım Demirören görevinden istifa etmiştir” denilerek, şu bilgi verildi:

“Yönetim Kurulu'nun aldığı kararla, Haziran ayında yapılacak olan TFF Genel Kurulu'na kadar Türkiye Futbol Federasyonu'na Başkanvekili Sayın Hüsnü Güreli vekaleten başkanlık edecektir.”

Hüsnü Güreli, TFF’de İcra Kurulu Üyesi, Mali İşler, Hukuk, Kulüp Lisans ve Finansal Fair Play sorumlusu olarak Başkanvekili görevini yürütüyordu.

TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU STATÜSÜ

Madde 27 Olağan Genel Kurul

Olağan Genel Kurul her yılın 31 Temmuz tarihine kadar, seçim Genel Kurulu ise dört yılda bir liglerin tescilinden itibaren en geç kırkbeş gün içinde Yönetim Kurulunun belirleyeceği tarih ve yerde toplanır.

Madde 37 Başkan

6. Başkanın ölümü, istifası veya görevini sürekli olarak yerine getirememesi halinde, üç ay içinde tekrar seçim yapılması şartı ile birinci başkan vekili, yoksa ikinci başkan vekili, başkan vekillerinin olmaması halinde de Yönetim Kurulu’nun kendi üyeleri arasından belirleyeceği kişi Başkanlığa vekâlet eder.

Editör: TE Bilisim