Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, önümüzdeki ay Kazakistan’da gerçekleştirilecek dünya şampiyonasına katılacak serbest güreş milli takımın kampını ziyaret etti.

Musa Aydın, Topuk Yaylası’nda çalışmalarını sürdüren Serbest Güreş Milli Takım kampını ziyaret ederek sporculara moral verdi. Takımın son durumu hakkında teknik direktör Isak Irbaikhanov ve teknik ekipten bilgi alan Aydın,kampta yer alan tüm güreşçilerle de sohbet etti.

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’na bir yıl kaldığını hatırlatan Aydın, “Önümüzdeki yıl 2020 Tokyo Olimpiyatları var. 2019 Dünya Şampiyonası’nda olimpiyat kotası verilecek. Amacımız Dünya Şampiyonası’nda tüm kotaları almak. Eğer bunu başarabilirsek, 2020’ye kafamız rahat gireriz ve Tokyo Olimpiyatları’na çok daha iyi hazırlanırız.” ifadelerini kullandı.

Romanya’da düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası’nda 6’sı altın olmak üzere toplam 16 madalya alarak tarihi bir başarının altına imza attıklarını hatırlatan Aydın, “ Dünya şampiyonasına 1 aydan daha az bir zaman kaldı. Tüm takımlarımız hazırlıklarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. İnşallah dünya şampiyonasında başarılı olup olimpiyat kotalarını alırız. Ama bizim için asıl başarı kota almak değil olimpiyatlarda madalyalar kazanmak. 2016 Rio’da Türkiye’nin aldığı 8 madalyanın 5’i güreşten geldi. Bizler Türk sporunun lokomotifi olarak Tokyo’dan madalya sayılarımızı artırarak dönmek istiyoruz.” diye konuştu.

Teknik direktör Isak Irbaikhanov ise şu ana kadar yapılan kampların ve katıldıkları turnuvaların kendileri açısından son derece olumlu geçtiğini belirterek “Avrupa güreş şampiyonasında istediğimiz sonuçları aldık. Sonrasında gerek Avrupa Oyunları, gerek turnuvalar gerekse de kamplarımız tam istediğimiz gibi geçti. Şu an Topuk Yaylası’ndayız. Burada mükemmel bir çalışma ortamı var. Dünya şampiyonasına yaklaşık 1 aylık bir süre kaldı. Bu süreyi de en iyi şekilde tamamlayıp Dünya şampiyonasına hazır hale geleceğiz. Burada ilk 6’ya girenler Olimpiyat kotası alacaklar. Hedefimiz kotaların hepsini madalyalarla almak” dedi.

Serbest Güreş Milli Takımımız Şampiyona öncesindeki son hazırlık kampını Ankara Elmadağ ‘da yapacak.

Editör: TE Bilisim