A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Şenol Güneş, aday kadrodan bugüne kadar ayrılan 8 oyuncunun yerine üç yeni oyuncunun kadroya dahil edildiğini açıkladı.

Şenol Güneş, "Bizim kadroya ilk kamp gününden gelip de bugün aramızda olmayacak 8 tane oyuncumuz var. Yani o zaman 28 oyuncuyduk, 8 oyuncu kampta yok. Dolayısıyla kampa üç yeni oyuncu alıyorum. Bunlardan biri Göztepe'den Alparslan, diğerleri ise Ümit Takımı'ndan Bünyamin ve Altınordulu Enis. Kadromuzu ancak bu şekilde 23'e tamamlayabiliyoruz. Bu olağanüstü durum içerisinde 8 oyuncu da aramızdan ayrılıyor." şeklinde konuştu.

Deneyimli teknik adam, 2002 Dünya Kupası'ndaki kadroyla şu anki kadroyu kıyaslamanın anlamı olmadığını vurgulayarak, "O takım çok iyi bir takımdı, bu takım da çok iyi bir takım. Güçlü, karakterli oyuncularımız var. Günün koşulları farklı, onlar bir işi yapıp bitirdiler, bunlar yeni başlıyorlar. Hala gelişim gösteriyorlar, Avrupa Şampiyonası bir imtihan olacak, onun için Dünya Kupası'nı çok istiyorum. Sadece hem onlar hem de gelecek nesiller için istiyorum. Şu anki oyuncuların zaten önü açık. Talepleri çok. Daha başarılı olurlarsa 10-20-30 ise bonservisleri 50-100 milyon olabilirsin. Türkiye hoca da üretir, oyuncu da üretir, her alanda insanda yetiştirir. Yeter ki imkan verilsin. Kavga etmeden, işi konuşursak, birbirimizi yememek üzerine konuşursak başarırız." ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim