A Milli Takımımızın 2020 UEFA Avrupa Futbol Şampiyonası finallerinde mücadele edeceği rakipleri, Romanya'nın başkenti Bükreş'te belli oldu. Eşleşmeler sonucunda, A Milliler, A Grubu'nda  İtalya, Galler ve İsviçre ile eşleşti. Ay- yıldızlılar, turnuvanın açılış karşılaşmasında İtalya'yla karşılaşacak.

ROMEXPO'da gerçekleştirilen finallerin kura çekiminde Türkiye'yi TFF Başkanı Nihat Özdemir, TFF 1. Başkan Vekili ve UEFA Yönetim Kurulu üyesi Servet Yardımcı, Başkan Vekili Yılmaz Büyükaydın, Yönetim ve İcra Kurulu üyesi Hamit Altıntop, Yönetim Kurulu üyeleri Alkın Kalkavan ve Selim Soydan, Genel Sekreter Kadir Kardaş ile A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş temsil etti.

AÇILIŞ MAÇINI İTALYA İLE TÜRKİYE OYNAYACAK

Şampiyonanın açılış maçı A Grubu'nda ev sahibi ülkelerden İtalya ile A Milli Futbol Takımı arasında oynanacak. İtalya, açılış karşılaşmasında 12 Haziran Cuma günü Roma Olimpiyat Stadı'nda Türkiye'yi ağırlayacak. Türkiye, grupta ikinci maçını 17 Haziran Çarşamba günü Galler ve üçüncü maçını 21 Haziran Pazar günü İsviçre ile Bakü'de oynayacak.

AÇILIŞ ROMA'DA, FİNAL WEMBLEY'DE

EURO 2020, 12 Haziran 2020'de Roma'da saat 21.00'de (CET) oynanacak açılış maçıyla başlayacak. Gruplarını ilk iki sırada tamamlayan takımların yanı sıra 4 en iyi üçüncü, son 16'ya kalacak. Son 16'dan sonra tek maç oynanacak. Yarı finaller ve finale Wembley Stadyumu ev sahipliği yapacak.

EURO 2020 FORMATI

EURO 2020'de takımlar 4'erli 6 grupta yer alacak. Gruplarda oynanacak 3'er karşılaşmanın ardından ilk iki sırada yer alan 12 takım bir üst tura yükselecek. Bu 12 takımın yanı sıra, en iyi puana sahip 4 üçüncü de son 16 turuna adını yazdıracak. Son 16 turu, çeyrek final, yarı final ve final maçları ise tek maç eleme usulüne göre oynanacak.

UEFA ULUSLAR LİGİ PLAY-OFF TURU

EURO 2020'de yer alacak son 4 takım, Mart 2020'deki UEFA Uluslar Ligi play-off maçları sonucunda belli olacak. Play-off etabı A Grubu'nda İzlanda-Romanya ve Bulgaristan-Macaristan, B Grubu'nda Bosna Hersek-Kuzey İrlanda ve Slovakya-İrlanda Cumhuriyeti, C Grubu'nda İskoçya-İsrail ve Norveç-Sırbistan, D Grubu'nda ise Gürcistan-Belarus ve Kuzey Makedonya-Kosova müsabakaları oynanacak. Eleme usulü yapılacak maçların kazananları, grup birincisi olarak finallere katılabilmek için karşı karşıya gelecek.

Editör: TE Bilisim