İstanbul’da düzenlenen Yaşar Doğu Güreş Turnuvasında Türkiye, erkekler serbest stilde şampiyon olurken, kadınlarda 2’inci oldu

UWW Ranking Series niteliğindeki Uluslararası 47. Yaşar Doğu Güreş Turnuvasında, kadınlarda  72 Kg Buse Tosun finalde karşılaştığı Avrupa Gençler Şampiyonu ve Büyüklerde Avrupa 2’incisi Belarus rakibi Anastasia Zımıankova’yı (9-0) öndeyken tuşla yenerek altın madalya kazandı. 76 Kg Yasemin Adar da Dünya Şampiyonu rakibi Alman Alina Rotter Focken’i (10-3) yenerek bronz madalya kazandıb

Böylece kadınlarda Türkiye toplamda Buse Tosun ve Bedia Gün ile 2 altın madalya, Yasemin Adar ve Evin Demirhan ile 2 bronz madalya kazanarak, madalya sayısını 4’e çıkardı.

Erkekler serbest stilde ise Taha Akyol ile altın madalya, Barış Kaya ve M. Recep Aktaş ile gümüş madalya, Haydar Yavuz, Emrah Ormanoğlu, M. Nuri Kotanoğlu, Fazlı Eryılmaz, Selim Yaşar, Osman Göçen, Süleyman Karadeniz ile bronz madalya kazandı.

Genelde ise 3 altın, 2 gümüş, 9 bronz ile toplamda 15 madalya kazanan Türkiye erkekler serbest stilde takım halinde şampiyon olurken, ABD ikinci, Azerbayncan üçüncü; kadınlarda ise Rusya şampiyon olurken Türkiye ikinci ve Hindistan üçüncü oldu.

Editör: TE Bilisim