Ziraat Türkiye Kupası’nın 58’incisinin çeyrek final ilk maçları 4-5-6 Şubat 2020 tarihlerinde oynanacak.

160 takımla 5 ligde (Süper Lig, 1. Lig, 2. Lig, 3. Lig ve Bölgesel Amatör Lig) başlayan ve tüm Türkiye'yi kucaklama sloganıyla yola çıkan bu turnuvada çeyrek finale gelindi. Son 16 Turunda rakiplerini eleyen Antalyaspor, Aytemiz Alanyaspor, Büyükşehir Belediye Erzurumspor, Demir Grup Sivasspor, Fenerbahçe, Galatasaray, GMG Kırklarelispor ve Trabzonspor takımları, yarı finale yükselmek için 4-5-6 ve 11-12-23 Şubat tarihlerinde çift maça eleme usulü oynayacaklar ve rakiplerine üstünlük sağlayan takımlar yarı finalist olacaklar.

Çeyrek final ilk maçlarında daha sonra açıklanacak program dahilinde Trabzonspor-Büyükşehir Belediye Erzurumspor, GMG Kırklarelispor-Fenerbahçe, Antalyaspor-Demir Grup Sivasspor ve Aytemiz Alanyaspor-Galatasaray 4-5-6 Şubat tarihlerinde karşılaşacaklar. Bu maçların rövanşları ise 11-12-13 Şubat tarihlerinde oynanacak.

Çeyrek finali geçen takımlar ise 3-4-5 Mart ve 21-22-23 Nisan tarihlerinde yarı final maçları oynayacaklar. Yarı finalde Trabzonspor-Büyükşehir Belediye Erzurumspor maçı galibi ile GMG Kırklarelispor-Fenerbahçe maçı galibi, Antalyaspor-Demir Grup Sivasspor maçının galibi ile Aytemiz Alanyaspor-Galatasaray maçının galipleri oynayacaklar.

Finale kalan takımlar ise 21 Mayıs 2020 tarihinde Ziraat Türkiye Kupası’nın sahibi olmak için mücadele edecekler.

Editör: TE Bilisim