Ziraat Türkiye Kupası (ZTK) Son 16 Turu Kura Çekimi, 20 Aralık Cuma günü gerçekleştirilecek. TFF Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri Orhan Saka Konferans Salonu'nda yapılacak kura çekimi, bugün saat 12.00'de başlayacak.

Çift maç eleme usulüne göre oynanacak olan Son 16 Turu'nda, 5. Eleme Turu müsabakaları sonucu tur atlayacak olan 16 takım mücadele edecek. ZTK Son 16 Tur ilk maçları 14, 15 ve 16 Ocak 2020, rövanş maçları ise 21, 22 ve 23 Ocak 2020 tarihlerinde oynanacak.

SON 16 TURU TAKIMLARI BELLİ OLDU

Öte yandan ZTK 5. Eleme Turu’nda Salı, Çarşamba ve Perşembe günü oynanan rövanş maçları sonunda rakiplerine üstünlük sağlayan takımlar ismini Son16 Turu’na yazdırdı.

Salı günü oynanan İlk maçta 2-1 mağlup eden Kasımpaşa, normal süresi 2-1 Van Spor Futbol Kulübü’nün üstünlüğü ile sona eren maçta rakibi ile uzatmada deplasmanda 2-2 berabere kalarak, ismini Son16 Turu’na yazdırırken; ilk maçta rakibini 3-0 mağlup eden Antalyaspor da sahasında 2-2 berabere kalarak bir üst tura çıkmayı başarmıştı. ÇAYKUR Rizespor da sahasındaki ilk maçta 3-2 mağlup ettiği YILPORT Samsunspor ile deplasmanda 1-1 berabere kalarak, Son16 Turu’na ismini yazdırmayı başarırken; ilk maçta Alanya’da rakibini 5-1 mağlup eden Aytemiz Alanyaspor da deplasmanda aldığı 7-1’lik galibiyet sonrasında bir üst tura ismini yazdırmıştı. Rakibini deplasmanda 4-0 mağlup eden Galatasaray, ilk maçta 2-0 mağlup olmasına rağmen Son16 Turu’na kalmayı başaran bir başka takım olmuştu.

Çarşamba günü de deplasmanda Anagold 24Erzincanspor’a 2-0 mağlup olan Beşiktaş, ilk maçta sahasında aldığı 3-0’lık galibiyetle rakibine üstünlük sağlayarak Son16 Turu’na kalmayı başarırken; ilk maçta sahasında Keçieröngücü’nü 3-1’lik skorla geçen BTC Turk Yeni Malatyaspor da, deplasmanda bu kez rakibi ile 2-2 berabere kalmasına karşın ismini Son16 Turu’na yazdırmışı. Sahasındaki maçta GMG Kırklarelispor’u 3-2 yenen Gaziantep Futbol Kulübü, ilk maçta rakibine 2-1 mağlup olduğu için turu geçememiş ve Son16’ya Kırklareli temsilcisi kalmıştı. Sahasında Esenler Erokspor’a 1-0 mağlup olan Demir Grup Sivasspor da, ilk maçta deplasmanda aldığı 2-0’lık galibiyet ile ZTK’da son 16 takım arasına kalmayı başarırken; deplasmanda Fatih Karagümrük’ü 2-1 mağlup ederek avantaj sağlayan Göztepe de, bu kez sahasında aynı skorla kazanarak turu geçmeyi başaran taraf olmuştu. İlk maçtaki 4-0’lık avantajla maça başlayan Fenerbahçe de İstanbulspor’u deplasmanda 2-0 ile geçerek ismini Son16 Turu’na yazdıran bir başka takım olmuştu.

Perşembe günü oynanan maçlarda ise sahasındaki maçta rakibini 3-2 mağlup eden İstiklal Mobilya Kayserispor, deplasmanda Manisa Futbol Kulübü ile 3-3 berabere kalırken, Son16 Turu’na kaldı. İlk maçta Altınordu deplasmanında rakibini 5-3 mağlup eden YUKATEL Denizlispor da, bu kez aldığı 2-2’lik beraberliğin ardından ismini ZTK Son16 Turu’na yazdırdı. Trabzon’daki maçta Hekimoğlu Trabzon’u 1-0 mağlup eden Medipol Başakşehir ise, sahasındaki maçta rakibini 2-0 ile geçerek ismini ZTK’da Son 16 Turu’na yazdıran bir başka takım olurken; sahasındaki ilk maçta rakibini 4-2 ile geçen Erzurum Büyükşehir Belediyespor da rövanşta rakibi Bunraspor’a 2-1 yenilmesine rağmen turu geçti ve Son16 Takım arasına kalmayı başardı. İzmir’deki maçı Altay karşısında 2-1 önde bitiren Trabzonspor da, rövanş maçında aldığı 4-1’lik galibiyet ile ZTK Son16 Turu’na kaldı.

Editör: TE Bilisim