Cevizin insan sağlığına faydaları saymakla bitmiyor. Cevizi özellikle suda bekleterek tüketmenin yararları oldukça fazladır. Akşamdan bir bardak suyun içine önce cevizleri koymalı ve bir gece bekletmelisiniz. Peki, ceviz suyunun insan sağlığına faydaları neler?

Ceviz pek çok faydası olan ve bilinen bazı hastalıklara da iyi gelen bir yiyecek olarak biliniyor. Tatlı, ana yemek ve ara öğünde tüketilmekte olan cevizi, ceviz suyu olarak da tüketmenin insan sağlığı açısından pek çok faydası bulunuyor

KİLO VERMEYE DE YARDIMCI OLUYOR

Ceviz suyu tüketmenin kolesterolü düşürdüğü ve kabızlığı giderdiği biliniyor. Ayrıca kilo vermeye de yine yardımcı oluyor. Ceviz suyu aynı zamanda adet dönemi düzensizliği sorunu yaşayan kadınların bu dönemi daha rahat bir biçimde atlatmasına yardım ediyor.

EMZİREN ANNELER CEVİZ SUYU TÜKETMELİ!

Özellikle kadınların hamilelik sürecinde en çok yakındığı fazla kilo alımını da engellediği ve büyük oranda katkı sağladığı biliniyor. Emziren annelerin de yine ceviz suyu tüketmesi durumunda, ceviz suyunda bulunan vitaminlerin süt yoluyla bebeğe geçtiği biliniyor. Böylelikle bebekler gerekli pek çok vitamini doğal şekilde anneden almış oluyorlar.

ALZEİMER RİSKİNİ DE AZALTIYOR

Ceviz suyu içeriğindeki vitaminler sayesinde beyindeki fonksiyonları güçlendiriyor ve bireyin ilerleyen yaşlarda Alzheimer gibi zorlu hastalıklara yakalanma riskini de oldukça azaltıyor. Diğer yandan tiroit dengelerini düzenlediği için tiroit sorunu yaşayan kişiler de ceviz suyunu rahatlıkla tüketebilir.

SİVİLCE VE AKNELERE İYİ GELİYOR

Ceviz suyu içeriğindeki protein özleri sayesinde yağ kaybını hızlandırmakta, dolayısıyla kilo vermeye de yardımcı olmaktadır. Zayıflamak isteyen kişiler her gün aç karnına bir bardak ceviz suyu tüketebilir. Pek çok diyet programında ve ara öğünde diyetisyenler tarafından tavsiye edilen ceviz suyu aynı zamanda sivilce ve akne gibi cilt problemlerinin tedavisinde de kullanılmaktadır.

TIRNAKLARI VE SAÇLARI GÜÇLENDİRİYOR

Tırnakları ve saçları güçlendiriyor. Böylelikle cilt yumuşamakta, sıkılaşıp daha parlak bir görüntüye kavuşmaktadır. Pek çok kişisel bakım ürününün içeriğinde kullanılan ceviz suyu tırnakları ve saçları da güçlendirmekte, aynı zamanda uyku düzenin yoluna girmesine de yardımcı olmaktadır. Yine yorgunluk, halsizlik, gerginlik gibi çoğu insanın yaşadığı günlük problemlerin azalmasına yardım edip, kişinin hayat kalitesini yükseltmektedir. Kan şekerini de dengeleyen ceviz suyu, kan akışını hızlandırmaktadır. Böylece düzenli şekilde ceviz suyu tüketen kişiler kendisini daha dinç ve daha enerjik hissetmektedir.

https://www.cnnturk.com/saglik

Editör: TE Bilisim