Elma sirkesinin faydaları hakkında duyduğunuz çoğu şey doğru!

MÖ 400'de, modern tıbbın babası Hipokrat, vücudu temizlemek ve enerji vermekten öksürük ve soğuk algınlığı tedavisine kadar her şey için elma sirkesi reçete ediyordu. Modern bilim de bu ucuz mutfak malzemesinin iyileştirici özelliklerle dolu olduğunu kanıtlıyor.

Günde bir veya iki yemek kaşığı elma sirkesi tüketmek, elma sirkesi, kilo vermenizi kolaylaştırabilir, cildinizi güzelleştirebilir ve size enerji verebilir. Üstelik elma sirkesine bal eklemenizin de ayrı faydaları var.

               

1- KİLO VERDİREBİLİR

Günde 2 defa ana yemeğinize 1 yemek kaşığı kadar elma sirkesi eklemeniz, ayda 4 kiloya kadar kilo vermenizi sağlayabilir. Prescription Alternatives'in yazarı Earl Mindell, "Elma sirkesinin asetik asidi iştahı bastırarak az yemeyi kolaylaştırır" diyor.

2- AÇLIK KRİZLERİNİ YENMENİZE YARDIMCI OLUR

İsveçli araştırmacılar, elma sirkesinin bağırsaklarda karbonhidrat emilimini gösteren, güçlü yiyecek isteklerini tetikleyen kan şekeri iniş çıkışlarını önleyen bir bileşik olan asetik asit açısından zengin olduğunu söylüyor. Yapmanız gereken tek şey ise, karbonhidrat içeren bir yemekle 1 yemek kaşığı elma sirkesi tüketmek.

3-MİDE EKŞİMESİNE YARDIMCI OLUR

Mide ekşimesine yatkınsanız, sadece 1 yemek kaşığı elma sirkesi tüketmeniz yeterli. Restoring Your Digestive Health kitabının yazarı Gastroenterolog Joseph Brasco, her yemekten beş dakika önce elma sirkesi tüketmenin mide yanmasını 2 gün gibi kısa bir sürede önleyebileceğini söylüyor. Elma sirkesinin içindeki yağ ve protein yıkımını hızlandıran malik ve tartarik asitler sayesinde mideniz hızlı ve etkili bir şekilde boşalır.

4- YORGUNLUĞU GİDERMEYE YARDIMCI OLUR

Genelde kendinizi yorgun ve isteksiz hissediyorsanız, 1 yemek kaşığı elma sirkesi tam size göre! Journal of Nutritional Medicine dergisine göre, her öğüne elma sirkesi eklemek, birkaç gün içinde daha enerjik hissetmenizi sağlayabilir.

5-CİLDİ GENÇLEŞTİRİYOR

Daha genç görünmek ve parlak bir cilde sahip olmak ister misiniz? Elma sirkesinin cilde faydaları, bu gıda maddesinin bir başka avantajıdır. Bir sprey şişesine 1 yemek kaşığı elma sirkesi ve 250 ml su ekleyin. Her akşam yüzünüze püskürtün. Elma sirkesinin asitleri nazik soyucular olarak hareket ederek toksinleri dışarı atar. Cildin yeniden parlak görünmesine yardımcı olur.

Bal, elma sirkesinin dönüşmesine yardımcı olur. Bir yemek kaşığı elma sirkesi ve 1 yemek kaşığı balı, 250 ml. suyun içine katın ve için.

Elma sirkesinin içine bal katmak hakkındaki araştırmalar, kalp koruyucu antioksidanlar ve iltihaplanmayı önleyici enzimler de dahil olmak üzere çeşitli sağlığı destekleyici özellikleri olduğunu gösteriyor.

https://www.posta.com.tr/

Editör: TE Bilisim