Eğitimci Uğur Armutcu, Melek Çocuklar ve Aileleri Yaşam Derneğinin hazırladığı program kapsamında Kahramanmaraş’a geldi. Derse Devam başlıklı sunumunda, öğretmenlik hayatındaki tecrübelerini paylaşan Armutcu, özel öğrencilerinden Mertcan’ın başarılarına değindi. Doğuştan engelli olan ve hiçbir kasını hareket ettiremeyen Mertcan’ın öğretmenliğine başladıktan sonra kendisinin ve öğrencisinin başarılarını sıralayan Armutcu, bütün imkansızlıklara rağmen zorlukların üstesinden nasıl geldiklerini anlattı.



Annesi ve babası tarafından da bedensel engeliyle beraber zihinsel engelli olduğu sanılan Mertcan’ın çevresindeki olayları anladığını keşfeden Armutcu, öğrencisinin bu yeteneklerini ortaya çıkarmak için üstün bir çalışma içine giriyor. Yakınındakilerin de başaramayacağı yönündeki söylemlerine aldırmayan Armutcu, uzun araştırmaları sonucunda önce Mertcan’a göz kapaklarını hareket ettirerek ‘evet’ ve ‘hayır’ demesini sağlıyor. Ardından öğrencisinin başıyla kendisini anlatmasını sağlayan eğitimci, ilerleyen dönemlerde Mertcan’a okumayı öğretiyor.

 

Azimli ve pes etmeyen Mertcan öğretmeninin yardımıyla bir et yığını olarak görülmekten kurtularak örnek bir insan haline geliyor. Mertcan ile derslerini video kayıtlarına alan özel eğitimci, izleyenlere koca yürekli azimli adam diye tanıttığı öğrencisinin, anlaşılır şekilde ‘Oya Okula Koş’ cümlesini okuduğunu delil olarak gösterdi.



Özel öğrenci Mertcan’ın başarma kararlılığı ve azmiyle cümle kuracak seviyeye gelmesi Uğur Armutcu ve öğrencisinin imkansız denilen bir hayat hikayesini ortaya çıkarıyor.Ancak dünyaya örnek olan öğretmen ve öğrencinin hikayesi cinnet geçiren bir babanın silahından çıkan çaresizlik kurşunlarıyla son buluyor. Parasızlığa rağmen ilkel denecek yöntemlerle ve araçlarla üstün başarı hikayesi yazan Mertcan’ın hayatı yine parasızlığın yaşattığı cinnetle sona eriyor.

 

Eğitimci Uğur Armutcu’nun heyecanla anlattığı destansı yaşam öyküsü, programın sonunda dinleyicileri ve kendisini gözyaşlarına boğdu. Derse Devam programının Türkiye genelinde devam edeceğini belirten Armutcu, parasız büyük başarılara imza attıklarını anımsatarak, kendisinin de ücret almadan derse devam diyeceğini açıkladı. Programın sonunda, Uğur Armutcu’ya dernek tarafından teşekkür plaketi verildi.



Engelli çocukların ve ailelerin hayatlarına dokunmayı ve bu anlamdaki en önemli misyonlarının farkındalık yaratmak olduğunu dile getiren Dernek başkanı Özlem Çakmak şunları söyledi: “Bu tür etkinliklerimiz devam edecek. Mart 2018 yılında kurulmasına rağmen kısa zamanda yaptığı etkinlerle sesini duyuran derneğimiz melek çocukların ve ailelerinin sesi olmaya devam edecektir.”

 

Programa, Sevinç Yağmuru Rehabilitasyon Merkezi, Yankı Rehabilitasyon Merkezi, Beyaz Damla Rehabilitasyon Merkezi, Down Sendromu Derneği üyeleri ve engelli çocuğu olan aileler katıldı.

 

KAYNAK: MARASAKTİF.COM
Editör: TE Bilisim