Türkiye genelinde bugün havanın parçalı ve yer yer çok bulutlu olması, bazı yörelerde sağanak ve gök gürültülü sağanak görülmesi bekleniyor.



Türkiye genelinde 22 Ekim Pazartesi günü (bugün) havanın parçalı ve yer yer çok bulutlu olacağı, bazı yörelerde sağanak ve gök gürültülü sağanak görüleceği tahmin ediliyor.



Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Marmara'nın kuzeydoğusu, Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Batı Karadeniz'in kıyı kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi ile Yalova çevreleri ve Kırklareli'nin kıyı, Balıkesir ve Bursa'nın kuzey kesimlerinde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak bekleniyor.



Yetkililer, ani sel, su baskını, yıldırım tehlikesi ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı uyarıda bulundu.

 

BÜYÜKŞEHİR YAĞIŞLARA KARŞI TEYAKKUZDA

 

Kış aylarının kendini hissettirmeye başladığı şu günlerde olası yağışlara karşı, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi teyakkuza geçti.



Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) koordinesinde il genelinde, bütün birimler görev yerlerini aldılar.



Başta Onikişubat ve Dulkadiroğlu ilçeleri olmak üzere tüm ilçelerle bağlantı halinde yapılan çalışmalarda Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Trafik Yönetim Merkezi de destek veriyor. Gerek merkez ilçelerde gerekse diğer ilçelerde mobese kameraları aracılığı ile kavşaklar ve yollar kontrol altında tutularak olası bir olumsuzluk durumuna göre AKOM'a bilgi veriliyor.



Kendisine ulaşan olumsuz duruma karşı AKOM derhal ilgili birimi harekete geçirerek olumsuzluğun önüne geçiliyor. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin Fen İşleri, Park Bahçe, Ulaşım Hizmetleri, İtfaiye, KASKİ gibi birimlerinin yanı sıra ilçe belediyeleri, Karayolları, Emniyet, Akedaş, Armadaş gibi kurumlarla istişare içerisinde bulunarak yağışlara karşı oluşabilecek olumsuzluklar koordineli bir şekilde yürütülüyor.



AKOM’dar yapılan açıklamada: “Dün geceden itibaren başlayan yağışlara karşı AKOM olarak tüm birimlerimiz kendi sorumluluk bölgelerinde yerlerini almış, hazır vaziyette beklemektedir. Trafik Yönetim Merkezimiz aracılığıyla kavşaklarımız ve yollarımız sürekli kontrol altında tutulmakta olup, olası olumsuz durumlara karşı anında müdahale edilmektedir” denilerek bilgi verildi.

 

MARASPOSTA.COM
Editör: TE Bilisim