Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, dün açılan Çukurova Uluslararası Havalimanı'nın Türkiye’nin gökyüzüne açılan 58’inci kapısı olarak tarihe geçeceğini belirtti. 10 Ağustos 2024'te gerçekleştirilecek açılış töreninin ardından, ertesi gün itibarıyla havalimanı, 90 uçuşla operasyonlarına başlayacak. Bölgenin havayolu ihtiyaçlarını karşılayacak olan bu modern havalimanı, hem mimarisi hem de teknolojik donanımıyla büyük ilgi uyandırıyor.

Türkiye’nin Gökyüzüne Açılan 58. Kapısı (4)

Çukurova Uluslararası Havalimanı, yılda 8 milyon yolcu kapasitesi, 110 bin metrekarelik geniş terminal alanı ve 3 bin 500 metre uzunluğundaki, en geniş gövdeli uçakların iniş yapabileceği pisti ile hizmet verecek. Havalimanının mimari tasarımı, ağaç formunda inşa edilen hava kontrol kulesi ve pamuk motifleriyle süslenmiş yapısı sayesinde, bölgenin tarımsal zenginliği ile teknolojik gelişmişliği harmanlıyor.

“Depremin Gerçek Merkezi Kahramanmaraş Değil” “Depremin Gerçek Merkezi Kahramanmaraş Değil”

Türkiye’nin Gökyüzüne Açılan 58. Kapısı (3)

Cvsair Türkiye Satış Direktörü Ahmet Albayrak, Çukurova Uluslararası Havalimanı'nda Cvsair’in havalandırma sistemlerinin kullanılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Albayrak, “Bu havalimanı, hem tasarımı hem de teknolojik altyapısıyla bölgenin en önemli projelerinden biri. Cvsair olarak, en ileri teknolojiye sahip havalandırma sistemlerimizi burada kullanarak, yolculara temiz, güvenli ve konforlu bir ortam sunmayı hedefledik.” dedi.

Türkiye’nin Gökyüzüne Açılan 58. Kapısı (1)

Albayrak ayrıca, "Hem bölge için hem de ülkemiz için büyük bir adım. Cvsair olarak bu projeye katkı sunmaktan gurur duyuyoruz.” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin Gökyüzüne Açılan 58. Kapısı (2)

Bölgenin ekonomik kalkınmasına da büyük katkı sağlayacak olan Çukurova Uluslararası Havalimanı, Türkiye’nin havacılık sektöründe önemli bir adım daha atmasını sağlayacak. Aynı zamanda, Cvsair gibi yerli firmaların teknolojik çözümleriyle desteklenen bu proje, ülkemizin teknoloji ihracatında da güçlü bir örnek oluşturuyor.

Editör: Akif Arslan